118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017 : 6 Mac 2018

118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017

YAB Menteri Besar menyampaikan sijil APC kepada Penolong Setiausaha Kerajaan Bahagian Khidmat Pengurusan, Cik Nur Ashqrun Binti Samsuri.

IPOH, 6 MAC 2018 - Seramai 118 individu terdiri di kalangan kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2017.

YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd. Kadir berkata, penganugerahan APC itu merupakan pendekatan yang diamalkan kerajaan negeri khusus untuk menghargai sumbangan dan pengorbanan setiap penjawat awam negeri dalam menjalankan tugas diamanahkan.

Beliau berkata, anugerah APC itu juga bukan hanya meliputi pengiktirafan di atas mutu kerja semata-mata malah ia merangkumi aspek kerjasama, komitmen dan integriti dalam memberi perkhidmatan terbaik kepada pelbagai pihak.

“Semua elemen ini penting agar kesinambungan pengurusan terbaik yang sama-sama dicapai sebelum ini, bukan sahaja dapat dikekalkan malah dimantapkan dari semasa ke semasa.

“Saya yakin dengan semangat kerjasama dan penerapan nilai-nilai murni dalam pentadbiran akan mengakrabkan lagi hubungan antara kerajaan dan rakyat,” ujar beliau  ketika berucap pada APC 2017 yang diadakan di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Hadir sama YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan, YB Pegawai Kewangan Negeri Perak, Dato’ Haji Mohd Gazali Bin Jalal, YB Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Hal Ehwal Pengguna, NGO dan Masyarakat Sivil Dato’ Haji Samsudin Bin Haji Abu Hassan.

Menurut beliau, dalam menghargai sumbangan yang diberikan anggota perkhidmatan awam, kerajaan negeri turut bersetuju meluluskan kenaikan pemberian insentif pesara bagi tahun 2018.

“Adalah penting untuk kita melaksanakan transformasi ke arah membudayakan urus tadbir berasaskan kecekapan, integriti dan keperibadian yang unggul,” ujar beliau.

118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd. Kadir menyerahkan sijil APC kepada salah seorang kakitangan SUK Perak.

118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017

YAB Menteri Besar menyampaikan sijil APC kepada Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Puan Nor Eni Binti Ismail.

118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd. Kadir beramah mesra dengan segelintir kakitangan SUK Perak yang menerima APC.

118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017

YAB Menteri Besar Perak menyampaikan sijil APC kepada salah seorang pengawal keselamatan Bangunan Perak Darul Ridzuan.

118 Penjawat Awam Terima Anugerah APC 2017

YAB Menteri Besar Perak bergambar bersama penerima APC yang diraikan.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive