Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri : 15 Mei 2018

Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri

YAB Menteri Besar ketika berucap dalam majlis terbabit.

IPOH, 15 MEI 2018 - Setiap penjawat awam negeri perlu bekerjasama dengan semua pihak termasuk pelaksana bagi memastikan pentadbiran baru yang dikelola kerajaan negeri dapat bergerak secara efisien.

Menteri Besar Perak, YAB Ahmad Faizal Azumu berkata, ini kerana kedua-dua pihak menjadi tulang belakang kepada hasil dan mutu produk sesebuah organisasi.

“Oleh sebab itu, saya sentiasa mahu kerjasama di antara setiap jabatan yang ada ini dapat diteruskan di antara jabatan negeri dan persekutuan.

“Jika melihat kepada komitmen kerajaan persekutuan, kerajaan pusat mahu berganding bahu memacu reformasi berterusan untuk membentuk masa depan lebih baik untuk semua,” ujar beliau.

Beliau berkata demikian pada perjumpaan Ketua-ketua Jabatan Negeri Dan Persekutuan Negeri Perak Bersama YAB Menteri Besar Perak Darul Ridzuan di Dewan Serba Guna Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Hadir sama YB Pegawai Kewangan Negeri yang memangku tugas YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Gazali Bin Jalal, Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pengurusan), YBhg. Dato’ Abu Bakar Bin Haji Said dan Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan), Puan Nor Eni Binti Ismail.

YAB Menteri Besar berkata, penjawat awam juga perlu menjalankan tanggungjawab dengan baik kerana ia merupakan amanah yang telah dipertanggungjawabkan oleh rakyat.

“Kepercayaan pentadbiran dan kepercayaan rakyat perlu dijadikan semangat untuk terus berkhidmat dengan telus dan berintegriti,” ujar beliau.

Beliau berkata, pihaknya turut berharap segala permasalahan yang diutarakan oleh masyarakat diambil maklum dan diselesaikan dalam kadar segera.

“Pastikan penyelesaian aduan rakyat dapat dilaksanakan di semua jabatan dan permudahkan urusan dengan rakyat dengan mengurangkan birokrasi. Bak kata lain turun padang, dan lihat masalah yang ada,” ujar beliau.

Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri

YAB Menteri Besar beramah mesra dengan sebahagian ketua-ketua jabatan yang hadir dalam majlis tersebut.

Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri

YAB Menteri Besar memimpin tangan S.S Mufti Perak, YABhg. Tan Sri Dato' Seri (Dr.),Haji  Harussani Bin Haji Zakaria keluar daripada majlis tersebut.

Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri

YAB Ahmad Faizal Azumu bersama tetamu kehormat yang hadir pada program tersebut.

Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri

YAB Menteri Besar bergerak ke Majlis Perjumpaan Bersama Ketua-Ketua Jabatan Persekutuan Negeri.

Kerjasama Penjawat Awam Bentuk Persefahaman Kerajaan Negeri

Antara ketua-ketua jabatan yang hadir pada majlis tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive