Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah : 19 Mei 2018

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YAB Menteri Besar Perak bersama 10 anggota Exco Kerajaan Negeri Perak yang telah mengangkat sumpah.

KUALA KANGSAR, 19 MEI 2018 - Seramai 10 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) mengangkat sumpah sebagai Ahli Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Perak di hadapan DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah di Istana Iskandariah.

Berangkat sama dalam istiadat tersebut ialah DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim; DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa dan DYAM Raja Di Hilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Idris Shah.

Majlis yang bermula pada pukul 5.30 petang itu didahului dengan bacaan ayat suci al-Quran daripada Imam Utama Masjid Sultan Azlan Shah, Syed Mohd Muzaffar Bin Syed Azlan Al-Hafiz.

Mengetuai senarai mengangkat sumpah YB ADUN Manjoi, Encik Asmuni Bin Awi diikuti YB ADUN Tronoh, Encik Paul Yong Choo Kiong dan YB ADUN Kuala Kurau, Encik Abdul Yunus Bin Jamhari.

Turut mengangkat sumpah adalah YB ADUN Sungai Rapat, Dato’ Seri Ir Haji Mohammad Nizar Bin Jamaludin diikuti ADUN Tebing Tinggi, Dr Abdul Aziz Bin Bari dan YB ADUN Sungkai, Encik A. Sivanesan.

Manakala, empat lagi wakil rakyat yang mengangkat sumpah sebagai Exco adalah YB ADUN Pantai Remis, Cik Wong May Ing, YB ADUN Simpang Pulai, Encik Tan Kar Hing, YB ADUN Titi Serong, Encik Hasnul Zulkarnain Bin Abd Munaim serta YB ADUN Pasir Pinji, Encik Howard Lee Chuan How.

Bagaimanapun portfolio bagi kesemua Exco Kerajaan Negeri yang dilantik dijangka hanya akan diketahui dalam masa terdekat.

Pada Sabtu lalu, YAB Ahmad Faizal bin Dato’ Azumu yang juga merupakan Pengerusi Harapan Perak mengangkat sumpah sebagai YAB Menteri Besar Perak ke-12.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Titi Serong, Encik Hasnul Zulkarnain Bin Abdul Munaim mengangkat sumpah selaku Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Sungai Rapat, Dato' Seri Dato’ Seri Ir Haji Mohammad Nizar Bin Jamaludin mengangkat sumoah selaku antara salah seorang barisan Exco Kerajaan Negeri.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Tebing Tinggi, Dr Aziz Bin Bari mengangkat sumpah selaku Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Tronoh, Encik Paul Yong Choo Kiong mengangkat sumpah selaku antara Exco Kerajaan Negeri Perak yang dilantik.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Pantai Remis, Cik Wong May Ing mengangkat sumpah selaku Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Manjoi, Encik Asmuni Bin Awi mengangkat sumpah selaku Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Sungkai, Encik A. Sivanesan mengangkat sumpah selaku anggota Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Simpang Pulai, Encik Tan kar Hing mengangkat sumpah selaku Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Kuala Kurau, Encik Abdul Yunus Bin Jamhari mengangkat sumpah selaku Exco Kerajaan Negeri Perak.

Barisan Exco Kerajaan Negeri Perak Angkat Sumpah

YB ADUN Pasir Pinji, Encik Howard Lee Chuan How mengangkat sumpah selaku barisan Exco Kerajaan Negeri Perak yang dilantik.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 20 September 2021, 14:53:06.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DISINI >>
 
Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive