DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf : 20 Julai 2018

DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf

DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim berkenan beramah mesra dengan tetamu yang hadir dalam program tersebut.

IPOH, 20 JULAI 2018 - DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim berangkat ke Majlis Makan Malam Amal Waqaf Universiti Sultan Azlan Shah (USAS) - All Women Empowerment To Accelerate (AWETA) di Casuarina@Meru.

Makan malam yang julung kali diadakan itu turut disertai YBhg Ekspeditor Negara, Dr Sharifah Mazlina Binti Syed Abdul Kadir dan YBhg Naib Canselor USAS, Prof Tan Sri Dr Nordin Bin Kardi.

Pada majlis tersebut, turut diperkenalkan 17 calon peserta All Women Expedition To Antartica yang akan dipilih lima daripadanya untuk menyertai ekspedisi ke Antartika bagi misi mencari kapsul masa yang tertanam di tempat terbabit.

Pengarah Projek All Women Expedition to Antartica, YBhg Dato’ Noorizah Binti Abd Hamid berkata, kapsul masa itu ditanam oleh Dr Sharifah Mazlina Binti Syed Abdul Kadir pada tahun 2004 dan calon berkenaan akan menjadi protege yang bakal diangkat menjadi ikon negara yang baharu.

“Sekalung penghargaan kepada pihak USAS yang memberikan kepercayaan dan sokongan kepada pihak AWETA untuk menganjurkan majlis tersebut.

“Selain mengisi tabung Wakaf USAS, penganjuran majlis ini juga merupakan platform AWETA untuk mencari dana bagi tujuan ekspedisi lima protege ke Antartika,” kata beliau.

Dalam pada itu, Tan Sri Dr Nordin Bin Kardi berkata, majlis makan malam berkenaan berjaya mengumpul hampir RM500,000.00 hasil daripada jualan meja dan sumbangan korporat.

Beliau berkata, majoriti sumbangan itu akan disalurkan terus kepada Wakaf USAS manakala selebihnya diserahkan kepada AWETA.

“Idea makan malam ini adalah idea AWETA dan mereka gerakkan usaha bagi menjayakannya.

“Kita berikan sebahagian dana ini kepada AWETA kerana mereka melaksanakan dan memastikan majlis tersebut berjaya,” ujar beliau.

DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf

Ketua Pegawai Eksekutif K-Perak, Encik Nazaruddin Bin Mohd Yusoff turut menyampaikan sumbangan yang diwakafkan kepada USAS.

DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf

PKNP antara pihak yang bekerjasama dalam menaja lokasi makan malam yang dianjurkan USAS.

DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf

YBhg. Pengarah LAP, Dato' Ir Mohd Yusof Bin Mohd Isa menyerahkan replika cek bernilai RM50,000 yang diwakafkan kepada Naib Canselor USAS, YBhg. Tan Sri Dato' Dr. Nordin Kardi.

DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf

DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim beramah mesra dengan tetamu kehormat yang dijemput khas ke program berkenaan.

DYMM Tuanku Zara Salim Berkenan Meriahkan Majlis Makan Malam Amal Waqaf

Dr Sharifah Mazlina Binti Syed Abdul Kadir memperkenalkan 17 protege yang akan dipilih bagi menyertai ekspedisi ke Antartika bagi mencari kapsul masa yang tertanam di tempat terbabit.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive