SUK Perak Juara Kawad Hari Kebangsaan Kali Ketiga Berturut-Turut : 31 Ogos 2018

SUK Perak Juara Kawad Hari Kebangsaan Kali Ketiga Berturut-Turut

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah menyampaikan hadiah kepada Pasukan Kawad SUK Perak yang memenangi
tempat kedua Kategori Pakaian Terbaik sempena Sambutan Hari Kebangsaan 2018 peringkat Negeri Perak.  

IPOH, 31 OGOS 2018 - Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak, mengekalkan kejuaraan buat kali ketiga berturut-turut Kontinjen Kawad Terbaik bagi kategori Jabatan Kerajaan bersempena Sambutan Hari Kebangsaan 2018 Peringkat Negeri Perak.

Kontinjen Kawad Pejabat SUK Perak turut dipilih sebagai pemenang tempat kedua bagi Kategori Kontinjen Pakaian Terbaik Keseluruhan setelah mempamerkan reka bentuk pakaian kontinjen yang kreatif dan bersesuaian dengan tema sambutan kemerdekaan pada kali ini iaitu “Sayangi Malaysiaku".

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak membawa pulang RM5,000 iaitu RM 3,000 bagi Johan kategori Kontinjen Kawad Terbaik dan RM2,000 untuk tempat kedua bagi kategori Pakaian Terbaik. 

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada para pemenang bertempat di Dewan Bandaran Ipoh, sejurus selesai upacara perbarisan kontinjen.

Turut mengiringi baginda dalam sesi penyampaian hadiah, YAB Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Gazali Bin Jalal. 

Dalam pada itu, turut berangkat hadir memeriahkan Sambutan Kemerdekaan Ke-61 itu adalah DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim, DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Ibni Raja Muda Musa, DYAM Raja Di Hilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Ibni Almarhum Sultan Idris A’fifullah Shah, Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim, YTM Raja Kechil Besar, Raja Azlan Muzzaffar Shah Ibni Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan YTM Raja Nazira Safya Ibni Sultan Nazrin Muizzuddin Shah. 

Selain itu,  seramai 15,000 rakyat pelbagai kaum hadir meraikan sambutan Hari Kebangsaan tersebut yang berlangsung dihadapan Dewan Bandaran Ipoh. 

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah turut berkenan memeriksa kawalan kehormatan terdiri daripada tiga pegawai dan 103 anggota lain-lain pangkat Rejimen Askar Jurutera Diraja 2 Divisyen yang berpengkalan di Kem Sangro Taiping. 

Selain itu, seramai 5703 peserta daripada 107 kontinjen mewakili jabatan kerajaan, pihak berkuasa tempatan, badan berkanun,  pasukan unit beruniform, daerah dan institusi pengajian tinggi telah terlibat dalam sambutan Hari Kebangsaan pada tahun ini.

SUK Perak Juara Kawad Hari Kebangsaan Kali Ketiga Berturut-Turut

Atlet SUKMA Perak turut menyertai perarakan Hari Kemerdekaan 2018 peringkat negeri yang berlangsung dihadapan Dewan Bandaran Ipoh.

SUK Perak Juara Kawad Hari Kebangsaan Kali Ketiga Berturut-Turut

Kontinjen Kawad Kaki SUK Perak yang menjuarai kategori Jabatan kerajaan pada Hari kebangsaan 2018  bergambar bersama YAB Menteri Besar, Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Gazali Bin Jalal.

SUK Perak Juara Kawad Hari Kebangsaan Kali Ketiga Berturut-Turut

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, sultan Nazrin Muizzuddin Shah menyampaikan sumbangan kepada bekas perajurit negara, Arsat Bin Said dalam majlis Sambutan Hari Kemerdekaan 2018 peringkat negeri Perak.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive