Daerah Kinta Pembuka Tirai Larian Obor SUKMA Perak XIX : 02 September 2018

Daerah Kinta Pembuka Tirai Larian Obor SUKMA Perak XIX

YB Prof Dr Abdul Aziz Bin Bari merasmikan larian obor yang disertai pelbagai pihak diperkarangan Stadium Indera Mulia.  

IPOH, 02 SEPTEMBER 2018 - Seramai 250 orang peserta yang terdiri daripada atlet serta pelbagai agensi menyertai Larian Obor yang bermula di daerah Kinta, bersempena Sukan Malaysia (SUKMA) Perak XIX pada September ini.

YB Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan Pembangunan Insan, Howard Lee Chuan Chow, program Larian Obor ini akan berlangsung pada 1 hingga 10 September 2018.

“Kita sebagai tuan rumah memang bersiap sedia dari pelbagai sudut bagi menjayakan SUKMA di sini, Larian Obor yang diadakan di Daerah Kinta ini juga sebagai simbolik yang kita sudah bersedia menerima kedatangan para atlet dari seluruh Malaysia.

Cadangan aktiviti Larian Obor di 12 daerah seterusnya seperti Muallim, Batang Padang dan Kampar di Stadium Mini Tun Ahmad Sarji manakala Daerah Bagan Datuk dan Hilir Perak di Menara Condong, Teluk Intan,” ujar beliau.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika merasmikan Majlis Larian Obor SUKMA XIX Perak 2018 berhampiran Stadium Indera Mulia.

Terdahulu, beliau menyempurnakan pelepasan Larian Obor yang bermula di pintu masuk Stadium Lawn Ball diikuti lokasi kedua iaitu PERNAMA Jalan Raja Ashman Shah, Padang Jalan Lee Kwee Foh dan penamat larian di Stadium Indera Mulia.

Selepas Teluk Intan, Larian Obor akan diadakan di daerah Manjung dan Perak Tengah bertempat di Dataran Lumut, daerah Kerian dan Larut Matang dan Selama di Dataran Majlis Perbandaran Taiping manakala daerah terakhir di Hulu Perak dan Kuala Kangsar yang bertempat di Dataran Pavalion.

Daerah Kinta Pembuka Tirai Larian Obor SUKMA Perak XIX

Antara Ketua-ketua jabatan kerajaan negeri yang turut terlibat dalam Larian  Obor SUKMA Perak XIX (1).

Daerah Kinta Pembuka Tirai Larian Obor SUKMA Perak XIX

Antara pihak yang menjayakan larian obor tersebut.

Daerah Kinta Pembuka Tirai Larian Obor SUKMA Perak XIX

YB Prof Dr Abdul Aziz Bin Bari menyampaikan sijil penghargaan kepada Pegawai Daerah Kinta selaku penganjur larian obor tersebut.

Daerah Kinta Pembuka Tirai Larian Obor SUKMA Perak XIX

YB Howard Lee Chuan How yang mengetuai larian obor yang dianjurkan sempena SUKMA Perak XIX yang bakal berlangsung pertengahan September ini.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 26 November 2020, 18:25:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
Aduan Rakyat
Sebarang aduan di Negeri Perak hendaklah menerusi saluran yang disediakan disini

Pihak kami akan menjawab semua kiriman dalam tempoh 5 hari bekerja. Terima kasih.

Klik Disini: e-Aduan Perak
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive