Kerajaan Negeri Peka Dalam Penyediaan Penginapan Atlet SUKMA : 14 September 2018

Kerajaan Negeri Peka Dalam Penyediaan Penginapan Atlet SUKMA

Pengarah PUO Haji Zairon Bin Mustapha menyerahkan replika kunci kepada YB Howard Lee Chuan How sebagai gimik perasmian perkampungan sukan bagi atlet yang menyertai SUKMA Perak 2018.  

IPOH, 14 SEPTEMBER 2018 - Kerajaan negeri sentiasa peka dalam menyediakan pelbagai kemudahan kepada para atlet yang menginap di perkampungan sukan sempena Sukan Malaysia (SUKMA) Perak 2018.

YB Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan Pembangunan Modal Insan, Howard Lee Chuan How berkata, perkara itu perlu menjadi keutamaan kerana ia merupakan antara penanda aras terpenting dalam memastikan fokus atlet tidak terganggu dalam menghasilkan keputusan cemerlang dalam acara yang ditandingi.

Menurut beliau, kerjasama semua pihak termasuk agensi dan jabatan kerajaan di peringkat negeri amat dituntut bagi memudahkan dan melancarkan segala urusan di perkampungan sukan berkenaan.

“Segala kerjasama dan usaha yang dilakukan dengan penuh bertanggungjawab akan mampu menjadikan SUKMA ini sebagai pencetus perpaduan dan semangat muhibbah antara negeri-negeri di Malaysia,” kata beliau.   

Beliau berkata demikian dalam ucapannya di perkampungan sukan Polititeknik Ungku Omar (PUO).

Mengulas mengenai penginapan atlet, beliau berkata, sebanyak 4003 atlet telah ditempatkan di perkampungan sukan seluruh daerah Kinta.

YB Howard Lee Chuan How berkata, daripada jumlah berkenaan, seramai 2500 atlet telah ditempatkan di PUO meliputi sukan olahraga, berbasikal (trek), akuatik, skuasy, lawn bowls, hoki, gimnastik, golf (L) dan ragbi.

“Penempatan atlet di daerah Kinta yang lain adalah seperti di Institut Latihan Kementerian Kesihatan (ILKMM SAS), Institut Latihan Perindustrian Ipoh (ILP), Sekolah Raja Perempuan Taayah dan Akedemik Pembangunan Belia Malaysia (APBM),” ujar beliau.

Kerajaan Negeri Peka Dalam Penyediaan Penginapan Atlet SUKMA

YB Howard Lee Chuan How dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Gazali Bin Jalal bersama para atlet yang menyertai SUKMA Perak 2018.

Kerajaan Negeri Peka Dalam Penyediaan Penginapan Atlet SUKMA

YB Howard Lee Chuan How merasmikan perkampungan sukan bagi atlet SUKMA Perak 2018 di PUO.

Kerajaan Negeri Peka Dalam Penyediaan Penginapan Atlet SUKMA

Wakil Kontinjen SUKMA Johor menyampaikan cenderahati kepada YB Howard Lee Chuan How dalam program berkenaan.

Kerajaan Negeri Peka Dalam Penyediaan Penginapan Atlet SUKMA

Wakil Kontinjen SUKMA Kedah menyampaikan cenderahati kepada YB Howard Lee Chuan How dalam program yang berlangsung.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 03 Disember 2020, 12:54:34.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
Aduan Rakyat
Sebarang aduan di Negeri Perak hendaklah menerusi saluran yang disediakan disini

Pihak kami akan menjawab semua kiriman dalam tempoh 5 hari bekerja. Terima kasih.

Klik Disini: e-Aduan Perak
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive