YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak : 05 Oktober 2018

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak

Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan), Tuan Zulazlan Bin Abu Hassan menyampaikan cenderahati kepada YB Dato' Haji Gazali Bin Jalal.

IPOH, 05 OKTOBER 2018 - YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Mohd Gazali Bin Jalal merakamkan penghargaan kepada seluruh kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak yang banyak membantu beliau sepanjang tempoh berkhidmat.

Beliau berkata, dirinya secara peribadi memuji sikap dan tanggungjawab setiap kakitangan yang begitu komited dalam penganjuran atau penglibatan dalam pelbagai majlis dan program rasmi sama ada di peringkat negeri mahupun daerah.

"Sepanjang tempoh tujuh tahun bertugas selaku Pegawai Kewangan Negeri dan Setiausaha Kerajaan Negeri, tuan-tuan dan puan-puan telah bersama saya membantu menyempurnakan banyak majlis dan program rasmi di peringkat negeri dan juga daerah. 

"Jutaan terima kasih saya ucapkan di atas kerjasama penuh komited yang diberikan oleh anda semua," katanya ketika berucap pada Majlis Penghargaan Sempena Persaraan "Budi Dijunjung Kasih Dituai" di Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Turut hadir YB Penasihat Undang-Undang Negeri Perak, Dato' Rohana Binti Abd Malik, YBrs Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan), Tuan Zulazlan Bin Abu Hassan dan YBrs Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pentadbiran), Puan Nor Sham Binti Rahman.

Menurut beliau, pihaknya berharap perkhidmatan seumpama itu diteruskan oleh semua warga SUK Perak khususnya dalam memastikan setiap perkara berjalan lancar di bawah pentadbiran diketuai YB Setiausaha Kerajaan Negeri yang baru.

"Saya berharap agar tuan-tuan dan puan-puan terus memberikan sokongan dan kerjasama kepada pemimpin yang baru nanti sepertimana sokongan yang diberikan kepada saya. 

Saya juga berharap tuan-tuan dan puan-puan dapat mengekalkan momentum sedia ada selain meningkatkan prestasi ke tahap yang lebih baik," katanya.

Selain itu, tambah beliau, setiap kakitangan SUK Perak juga perlu kekal komited dan digalakkan untuk terus menyumbang idea bagi memacu pembangunan dan tadbir urus agar sentiasa kekal efisien. 

"Perkara ini sebenarnya yang memacu pembangunan dan tadbir urus agar sentiasa ke hadapan dan seterusnya memberi manfaat kepada seluruh rakyat negeri," katanya.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak

YB Dato' Mohd Haji Gazali Bin Jalal melihat tandatangan dan ucapan perpisahan yang ditulis oleh kakitangan SUK Perak sempena majlis tersebut.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak

Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pengurusan), Puan Nor Sham Binti Rahman menyampaikan cenderahati kepada YB Dato' Haji Gazali Bin Jalal dalam majlis tersebut.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Gazali Bin Jalal bersama pegawai dan kakitangan Pejabat Kewangan Negeri.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Gazali Bin Jalal bersama Ketua Jabatan, Pegawai Daerah dan Yang diPertua Majlis di peringkat daerah sempena majlis tersebut.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Rakam Penghargaan Kepada Seluruh Kakitangan SUK Perak

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak bergambar bersama kakitangan yang hadir di majlis tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive