39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman : 29 Mei 2019

39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu bersama para pemain skuad liga super Perak yang dalam majlis yang berlangsung.

IPOH, 29 MEI 2019 - Seramai 39 pemain dan pegawai skuad liga super Perak menerima lot tapak kediaman di mukim Hulu Kinta susulan kejayaan menjuarai Piala Malaysia pada musim lalu.

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu berkata, insentif itu merupakan inisiatif kerajaan negeri bagi menghargai jasa mereka dalam membawa pulang piala berkenaan selepas kejayaan kali terakhir pada tahun 2000.

"Pihak berkuasa negeri melalui Perjumpaan Majlis Mesyuarat Kerajaan pada 8 Mei lalu telah meluluskan satu lot tapak kediaman kepada mereka yang terlibat. 

"Dengan itu, apa yang kita telah janjikan kepada pemain yang membawa pulang Piala Malaysia pada tahun lalu, janji itu telah tercapai," ujar beliau ketika berucap pada Majlis Berbuka Puasa Persatuan Bola Sepak Perak di Laman Seri Ridzuan. 

Untuk rekod, Perak berjaya menggondol Piala Malaysia 2018 selepas menewaskan Terengganu FC 4-1 menerusi penentuan sepakan penalti dalam perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Shah Alam pada 28 Oktober tahun lalu. 

Beliau berkata, pihaknya juga berharap setiap pemain akan berusaha bersungguh-sungguh khususnya dalam memperbaiki kedudukan skuad The Bos Gaurus dalam liga super pada musim ini. 

"Saya agak kecewa dengan reputasi kita selaku juara Piala Malaysia pada tahun lalu, kita agak tertekan pada musim ini dalam mengharungi liga super. Saya harap para pemain akan berusaha bersungguh-sungguh sekaligus memenangi baki perlawanan perlu diharungi," ujar beliau. 

Sementara itu, pengurus pasukan, Dato' Adly Shah Bin Ahmad Tah berkata, insentif itu merupakan hadiah istimewa kepada pasukan selepas kejayaan membawa pulang piala yang dianggap amat berprestij di mata para peminat bola sepak Malaysia. 

Beliau berkata, ia juga menyuntik semangat para pemain untuk berusaha dengan lebih cemerlang dalam mengharumkan nama Perak dalam arena bola sepak tanah air.

39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu bersama para pemain skuad Piala Belia Perak.
39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu beramah mesra dengan salah seorang pemain skuad Piala Presiden Perak dalam majlis yang berlangsung.
39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman Semua pemain dan para pegawai pasukan skuad liga super Perak yang menerima surat tawaran lot kediaman di Mukim Hulu Kinta.
39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu bersama skuad Futsal Perak dalam majlis tersebut.
39 Pemain Dan Pegawai Pasukan Bola Sepak Perak Terima Lot Tapak Kediaman Pemain Perak, Khairul Asyraf Sahizah menerima surat tawaran lot kediaman daripada YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu susulan kejayaan The Bos Gaurus menjulang Piala Malaysia 2018.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive