DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 : 27 Jun 2019

DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019

Persembahan yang dilakukan para pelajar Kebudayaan UPSI.

TANJUNG MALIM, 27 JUN 2019 - DYMM Paduka Seri Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan DYMM Raja Permaisuri Tuanku Zara Salim berkenan berangkat menyaksikan Konsert Diraja 2019 'Sepanjang Jalan Kenangan' yang berlangsung di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Keberangkatan baginda berdua diiringi DYAM Raja Di Hilir Perak, Raja Iskandar Zulkarnain Sultan Idris Shah dan DYAM Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Hadir sama, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu bersama barisan Exco Kerajaan Perak, YBhg Naib Canselor Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) Prof Dato’ Dr. Mohammad Shatar Bin Sabran.

Konsert selama 90 minit yang berlangsung di Dewan Tuanku Canselor, Kampus Sultan Azlan Shah ini diadakan bersempena Ulang Tahun Keputeraan baginda Sultan Nazrin Muizzuddin Shah.

Sebanyak 15 buah lagu dipersembahkan oleh kumpulan Okestra UPSI pimpinan Profesor Madya Zaharul Lailiddin Bin Saidon selaku Pengarah Muzik, Pengurus Orkestra, Encik Zamrus Bin Hashim, Pengarah Vokal, Encik Mohd Amri Bin Mohd Zain, dan Pengarah Tari, Encik Abdul Hamid Bin Chan melibatkan 61 pemuzik, 33 penyanyi dan 40 penari.

Antara lagu-lagu yang dimainkan pada malam ini ialah Mentera Semerah Padi, Delailah, Despacito, Avangers Endgame, Sepanjang Jalan Kenangan, O Sole Mia/Kopi Dangdut dan Nyerongen.

Tema konsert 'Sepanjang Jalan Kenangan' pula dipilih sebagai mengimbau kembali perkembangan sebuah institusi pendidikan pertama di Malaysia merentas pelbagai era untuk mencapai kejayaan bermula dari Sultan Idris Training College (SITC) yang diasaskan pada tahun 1922.

Perjalanan hampir 97 tahun ini (SITC-MPSI-IPSI-UPSI) meninggalkan kenangan yang bermakna kepada seluruh alumni ketika menuntut di institusi yang bergelar Ibu Kandung Suluh Budiman.

DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 Orkestra UPSI yang mengiringi persembahan para pelajar kebudayaan.
DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 Persembahan nyanyian oleh pelajar kebudayaan UPSI di konsert terbabit.
DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah ketika berangkat meninggalkan majlis.
DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah bersama tetamu jemputan ketika menyaksikan Konsert Diraja berkenaan.
DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu ketika menyambut ketibaan DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah di Konsert Diraja berkenaan.
DYMM Paduka Seri Sultan Perak Berkenan Berangkat Ke Konsert Diraja 2019 Antara tetamu yang turut hadir menyaksikan konsert tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive