1000 Warga Kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Meriahkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019 : 26 Jun 2019

1000 Warga Kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Meriahkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu bersama sebahagian warga kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri pada sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019.

IPOH, 26 JUN 2019 - Lebih 1,000 warga kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak hadir memeriahkan sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019 di Dewan Bankuet, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak.

Majlis yang bertemakan Vintage Raya 2019 itu turut diceriakan dengan kehadiran YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu dan isteri, Datin Seri Nomee Ashikin Bin Dato’ Mohammed Radzi.

Turut hadir adalah YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman dan isteri Puan Sabrina Binti Ainie.

Majlis yang bermula pada pukul 11 pagi itu diserikan lagi dengan persembahan dari Kumpulan Selendang Perak, wakil media dan warga kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak.

Pada majlis itu juga Pejabat Kewangan Negeri Perak telah dinobatkan selaku johan dan membawa pulang hadiah wang tunai RM 1000 bagi kategori gerai terbaik.

Manakala tempat kedua bagi kategori sama dimenangi oleh Pejabat YAB Menteri Besar Perak yang menggondol hadiah wang tunai RM 500.

Tempat ketiga pula menjadi milik Unit Pengurusan Sumber Manusia (PSM) yang membawa pulang wang tunai sebanyak RM300.

Sementara itu bagi kategori pakaian terbaik Hari Raya 2019 lelaki, ia telah dimenangi oleh Encik Mat Nor Zari Bin Arshad daripada Kompleks Sejarah Pasir Salak manakala bagi kategori wanita Puan Fatimah Azzaharah Binti Mohd Nazri telah dinobatkan selaku pemenang.

Kedua-dua mereka telah membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100.

1000 Warga Kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Meriahkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019   YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu ketika hadir pada sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019.
1000 Warga Kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Meriahkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019   YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad faizal Bin Dato' Azumu bersama warga kerja Pejabat Penasihat Undang-Undang pada sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019.
1000 Warga Kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Meriahkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019   Pejabat Kewangan Negeri dinobatkan selaku juara pada Pertandingan Gerai #VintageRaya tercantik.
1000 Warga Kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Meriahkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019   YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu bersama warga kerja Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak pada sambutan Hari Raya Aidilfitri SUK Perak 2019.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive