256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019 : 31 Oktober 2019

256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019

Kumpulan Magnum Opus daripada Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah merangkul gelaran Johan Innorace 2019 dengan membawa pulang wang tunai RM700.

IPOH, 31 OKTOBER 2019 - 256 penjawat awam terdiri daripada warga Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SUK Perak), Jabatan Negeri, Pejabat Daerah dan Tanah (PDT) serta Pihak Berkuasa Tempatan sekitar negeri Perak telah menyertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019.

YB Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Belia dan Sukan, Tuan Howard Lee Chuan How berkata, program seumpama ini mampu mencungkil kreativiti dan produktiviti penjawat awam khususnya di Negeri Perak.

“Hasrat program ini adalah untuk meningkatkan produktiviti semua rakyat bukan sahaja dari sudut pandang kerja tetapi dari segi semua aspek iaitu dengan menumpukan satu dari lima teras iaitu perubahan minda atau produktiviti minda.” kata beliau setelah menyempurnakan sesi pelepasan peserta yang bermula di Dataran Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Turut hadir bersama, YBhg. Ketua Pengarah Perbadanan Inovasi Malaysia (MPC), Dato’ Abdul Latif bin Haji Abu Seman dan YBrs. Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Puan Nor Sham binti Rahman.

Innorace pada tahun ini membawa kelainan dengan tema Ipoh Food Hunt yang juga bertujuan untuk mempromosikan makanan pilihan dan tempat-tempat menarik sekitar Bandaraya Ipoh.

Berkonsepkan pertandingan explorace, para peserta diberikan tugasan seperti penghasilan produk, penyelesaian soalan inovasi serta cabaran menghabiskan makanan sebelum mereka memperoleh klu unutk ke lokasi seterusnya.

Pertandingan anjuran Pejabat SUK Perak dengan kerjasama MPC dan Tourism Perak ini dianjurkan bersempena Sambutan Hari Inovasi Peringkat Negeri Perak Tahun 2019.

Terdahulu, YBhg. Ketua Pengarah MPC, Dato’ Abdul Latif bin Haji Abu Seman telah menyempurnakan Perasmian Penutupan dan Penyampaian Hadiah Pertandingan Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt Tahun yang diadakan di Dewan Bankuet.

Kumpulan Magnum Opus daripada Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah merangkul gelaran Johan Innorace 2019 dengan membawa pulang wang tunai RM700, manakala kumpulan Fazura and The Abang-Abang dari Pejabat Kewangan Negeri (PKN) dan Magnificent Four dari Jabatan Agama Islam Perak menjadi naib johan dan tempat ketiga, masing-masing membawa pulang wang tunai RM500 dan RM300.

Tempat keempat pula diperoleh kumpulan Akak-Akak Gojes dari Pejabat Tanah dan Galian Negeri Perak dengan membawa pulang wang tunai RM200 serta tempat kelima dirangkul oleh kumpulan Korang Berempat dari Pejabat Daerah dan Tanah Manjung dengan membawa pulang wang tunai RM100.

Para pemenang di tempat keenam hingga kesepuluh turut membawa pulang hamper dan sijil penyertaan iaitu Ngah Sumpit dari MBI; The Hornet dari PDT Lenggong; Diva Hot dari Bahagian Khidmat Pengurusan, SUK Perak; Bantei Je dari PDT Kuala Kangsar dan Lady Bug dari Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, SUK Perak.

Selain itu, YBrs. Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pengurusan) Negeri Perak, Puan Nor Sham binti Rahman turut menyampaikan hadiah kategori khas kepada Girl Power dari PKN bagi Kategori Pakaian Tercantik dan WowForestry dari Jabatan Perhutanan Negeri Perak bagi Kategori Kumpulan Paling Havoc.

Kategori Penghasilan Produk Terbaik pula diperoleh oleh Maleficent dari Bahagian Pengurusan Maklumat, SUK Perak; Girl Generation dari Bahagian Khidmat Pengurusan SUK Perak dan Foodie Doodie dari Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Perak.

256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019 YBhg. Ketua Pengarah MPC, Dato’ Abdul Latif bin Haji Abu Seman manyampaikan ucapan di majlis penutup INORACE 2019.
256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019 Antara peserta yang menyertai INORACE kali ini.

256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019

Kumpulan Fazura and The Abang-Abang dari Pejabat Kewangan Negeri (PKN) memenangi tempat kedua INORACE.
256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019 Ketua Pengarah MPC bergambar bersama Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Pengurusan dan urusetia di Dataran Dato Sagor.
256 Penjawat Awam Negeri Sertai Innorace Produktiviti Ipoh Food Hunt 2019 Para peserta bergambar beramai-ramai.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive