Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat : 13 Januari 2020

Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat

YAB Menteri Besar Perak ketika berucap di majlis tersebut.

GOPENG, 13 Januari 2020 - Projek perumahan Rumah Perakku 1 dengan usahasama di antara Perbadanan Menteri Besar Perak (MB Inc) dan M K Land Holding Berhad di Gopeng mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pembeli.

YAB Menteri Besar Perak Darul Ridzuan berkata, beliau dimaklumkan, sebanyak 137 unit rumah bagi Fasa 1A telah habis dijual dalam tempoh yang singkat kerana harga yang ditawarkan bermula dari serendah RM70,000 seunit.

YAB Menteri Besar Perak turut menyatakan keyakinan beliau terhadap komitmen pihak M K Land dalam membantu kerajaan negeri menyediakan rumah mesra milik dan menyeru kepada pemaju-pemaju lain untuk berkerjasama dengan kerajaan negeri dalam pembangunan rumah mesra milik di negeri ini.

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada agensi di bawah kerajaan negeri seperti MB Inc., yang telah memberikan komitmen penuh dalam usaha kerajaan negeri merealisasikan sasaran untuk membina sebanyak 50,000 unit rumah mesra milik dalam tempoh lima tahun di seluruh negeri Perak. Ini adalah bertepatan dengan peranan GLC negeri untuk bergerak seiring dengan kerajaan negeri dalam memberikan keadilan sosial kepada rakyat dan bukannya terlalu menumpukan kepada keuntungan perniagaan semata-mata.

Majlis tersebut turut dihadiri oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, YB Dato' Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim dan EXCO Kerajaan Negeri Perak YB Encik Yong Choo Kiong.

Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat Antara tetamu-tetamu yang hadir ke majlis tersebut.
Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat YAB Menteri Besar Perak beramah mesra bersama pembeli-pembeli Rumah Perakku 1 Raia Perdana.
Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat YAB Menteri Besar Perak berbual bersama tetamu yang hadir ke majlis tersebut.
Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat Rumah Contoh Rumah Perakku 1.
Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat YAB Menteri Besar Perak merasmikan pecah tanah Bit Polis Raia Perdana Gopeng.
Rumah PerakKu 1 'Projek Raia Perdana' Terima Sambutan Hangat YAB Menteri Besar Perak merasmikan Projek perumahan Rumah Perakku 1 Raia Perdana Gopeng.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive