Perak Hantar 900 Atlet, Pegawai Ke Sukma Johor 2020 : 10 Februari 2020

Perak Hantar 900 Atlet, Pegawai Ke Sukma Johor 2020

YAB Menteri Besar Perak menerima Watikah Jemputan Rasmi SUKMA Johor 2020 di Bangunan Perak Darul Ridzuan.

IPOH, 10 Februari 2020 -  Negeri Perak akan menghantar 900 atlet dan pegawai bagi menyertai acara sukan yang akan dipertandingkan pada temasya Sukan Malaysia (SUKMA) kali ke- 20 di Johor pada 11 hingga 19 Julai ini.

Perkara ini diumumkan oleh YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Ahmad Faizal bin Dato’ Azumu selepas menerima kunjungan hormat daripada YAB Menteri Besar Johor, Dato’ Dr Sahruddin bin Haji Jamal bersama delegasi Johor bagi menyampaikan Watikah Jemputan Rasmi SUKMA Johor 2020 di Bangunan Perak Darul Ridzuan, hari ini.

YAB Menteri Besar Perak , Dato’ Seri Ahmad Faizal turut berharap kontinjen Perak pada temasya SUKMA kali ini akan membawa pulang lebih banyak pingat emas dengan adanya insentif yang diperkenalkan kerajaan negeri.

"Kerajaan negeri memang menyiapkan peruntukkan bagi atlet yang berjaya membawa pulang pingat emas, perak atau gangsa. Jadi diharapkan dengan insentif diperkenalkan ini, mereka akan berusaha dengan bersungguh-sungguh demi sukan Perak," katanya.

Sementara itu, beliau turut menyatakan kesediaan kerajaan negeri untuk berkongsi pengalaman dalam penganjuran SUKMA dengan negeri Johor

"Bantuan juga diberi daripada segi nasihat berhubung kekurangan yang pernah kita (Perak) alami, sewaktu menjadi tuan rumah SUKMA 19 supaya tidak berulang.

"Saya percaya Johor telah mengambil iktibar pada penganjuran SUKMA sebelum ini, bagi memastikan SUKMA Johor 2020 akan menjadi yang terbaik. Kita tidak ragu-ragu dengan kebolehan kerajaan negeri Johor," katanya sewaktu sidang media.

Penganjuran SUKMA 2020 bakal mempertandingkan 31 jenis sukan di tiga daerah iaitu Johor Bahru, Kota Tinggi dan Muar.

Perak Hantar 900 Atlet, Pegawai Ke Sukma Johor 2020

Bacaan doa sebelum taklimat Penganjuran SUKMA Johor 2020 oleh delegasi SUKMA Johor.

Perak Hantar 900 Atlet, Pegawai Ke Sukma Johor 2020

YAB Menteri Besar Perak bersalaman dengan YAB Menteri Besar Johor sempena Penyampaian Watikah Jemputan Rasmi SUKMA Johor 2020.

Perak Hantar 900 Atlet, Pegawai Ke Sukma Johor 2020 YAB Menteri Besar Perak menerima jersi SUKMA Johor 2020.
Perak Hantar 900 Atlet, Pegawai Ke Sukma Johor 2020

YAB Menteri Besar Perak turut mempromosikan Tahun Melawat Johor 2020.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive