YAB MB Perak Sampaikan Hadiah Pertandingan Tilawah Norma Baharu.: 7 Oktober 2020

Anugerah Pengurusan Masjid Terbaik Maal Hijrah 1442H

IPOH, 7 Oktober 2020 – YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Ahmad Faizal bin Dato’ Azumu telah  menyampaikan hadiah kepada pemenang Pertandingan Tilawah Al-Quran Rakaman Video Sempena Maal Hijrah Peringkat Dewasa di Pejabat Menteri Besar Perak.

Pertandingan anjuran bersama Jabatan Agama Islam Negeri Perak (JAIPK) dan Pejabat Pengerusi Jawatankuasa Agama Islam dan Penerangan ini diadakan secara atas talian susulan Perintah Kawalan Pegerakan yang masih dilaksanakan.

Menurut YB Pengerusi Jawatankuasa Agama Islam dan Penerangan, Encik Mohd Akmal bin Kamarudin, pertandingan kategori dewasa ini dianjurkan susulan sambutan yang amat menggalakkan semasa pertandingan kategori remaja pada Julai lalu.

 “Tempoh PKP ini, dalam usaha kita tidak dapat mengadakan pertandingan Tilawah Al-Quran seperti tahun-tahun sebelum ini, jadi kita teruskan dan anjurkan sekali lagi program yang pernah diadakan.

“Alhamdulillah, program kali ini turut mendapat sambutan yang menggalakkan oleh rakyat Negeri Perak dan saya berharap mana-mana pertandingan seperti ini dapat diadakan dengan cara yang sama sekiranya Pandemik ini masih belum reda,” ujarnya selepas Majlis Penyampaian hadiah kepada pemenang di Pejabat Menteri Besar hari ini.

Dalam pertandingan berkenaan, johan tilawah kategori Qari telah dirangkul oleh Nur Hakim Mohamed Nor manakala johan kategori Qariah dirangkul oleh Noor Suhaiza Chulan.

Kedua-dua pemenang telah membawa pulang wang tunai bernilai RM2,000 dan sijil.

Tempat kedua bagi kedua-dua kategori pula disandang oleh Nurul Isnani Mohd Jamaee dan Mohamad Syazwan Abdullah manakala tempat ketiga bagi kedua-dua kategori disandang oleh Habsah Ismail dan Mohamad Anas Razali.

Naib Johan dan penyandang Tempat Ketiga masing-masing membawa pulang RM1,500 dan RM1,000 dan sijil.

Dalam majlis sama, YAB Menteri Besar turut menyampaikan Anugerah Pengurusan Masjid Terbaik kepada Masjid Idrisiah , Kariah Bukit Bertam yang membawa pulang RM5,000 dan RM30,000 peruntukan pembangunan manakala bagi  Anugerah Pengurusan Kubur Terbaik pula disandang  Pengurusan Perkuburan Gelong Pepuyu yang membawa pulang RM5,000 dan RM10,000 peruntukan pembangunan tanah kubur.

Turut hadir dalam majlis tersebut, YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Ahmad Suaidi Abdul Rahim dan Timbalan Pengarah JAIPk, Harith Fadzillah Abdul Halim.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive