YAB Perdana Menteri Lawat Mangsa Banjir Di Perak - 29 Disember 2014

banjirYAB Perdana Menteri melawat mangsa banjir yang uzur di pusat pemindahan banjir di SMK Sultan Muzaffar Shah Lambor Kanan

Kampung Gajah, 29 Disember 2014 - Keprihatinan YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak terhadap nasib yang menimpa rakyat terselah apabila beliau mengadakan lawatan ke kawasan-kawasan banjir yang melanda Negeri Perak bagi melihat sendiri keadaan mangsa banjir yang ditempatkan di pusat-pusat pemindahan.

YAB Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak meluangkan masa melawat kawasan yang dilanda banjir teruk di negeri ini iaitu di Kampung Gajah, Perak Tengah dan Kuala Kangsar. Kehadiran beliau turut diiringi YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry bin Abd Kadir, YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan dan barisan Exco Kerajaan Negeri.

YAB Perdana Menteri tiba di Kampung Gajah kira-kira pukul 1.20 petang, melawat mangsa banjir di Pusat Latihan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Sungai Galah. YAB Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak kemudiannya meneruskan lawatan ke Pusat Pemindahan di Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Salak, dan sekitar pekan Kampung Gajah yang dinaiki air kira-kira sedalam satu meter.

YAB Perdana Menteri seterusnya melawat mangsa banjir di pusat pemindahan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Muzaffar Shah, Lambor Kanan dan Lambor Kiri di Daerah Perak Tengah.

YAB Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak mengakhiri lawatan dengan melawat mangsa banjir yang ditempatkan di pusat pemindahan SK Sayong dan meninjau keadaan kawasan banjir di Pekan Kuala Kangsar.

YAB Perdana Menteri turut melahirkan rasa puas hati beliau terhadap usaha kerajaan negeri bagi membantu mangsa banjir yang ditempatkan di pusat pemindahan banjir di Negeri Perak.

Menurut beliau, kerajaan negeri menunjukkan kerjasama erat dengan agensi-agensi kerajaan pusat untuk membantu mangsa banjir. YAB Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak berkata, kerjasama yang ditunjukkan pastinya menceriakan keadaan di pusat-pusat pemindahan banjir.

Tempat-tempat pemindahan banjir yang saya lawati di negeri ini hari ini dalam keadaan selesa dan layanan yang diberikan amatlah baik. Makanan cukup, empat kali sehari dan kemudahan-kemudahan lain yang diberikan oleh kerajaan. Inilah yang dapat kita lakukan untuk meringankan beban yang dialami oleh mangsa-mangsa banjir. ” kata YAB Perdana Menteri.

Keadaan sekitar kawasan Kampung Gajah yang dilanda banjir sedalam kira-kira satu meter.
Mangsa banjir dipindah ke pusat pemindahan banjir menggunakan lori.
YAB Dato' Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak bersalaman bersama mangsa-mangsa banjir di pusat pemindahan banjir.
YAB Perdana Menteri beramah mesra bersama mangsa banjir di MRSM Pasir Salak.
YAB Perdana Menteri bersama YAB Menteri Besar  Perak melawat dan beramah mesra bersama mangsa banjir.

Sumber: Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive