Majlis Pelancaran Projek TBG 1618 : 14 April 2015

Projek TBG 1618

Maskot Seladang sebagai simbol The Bos Gaurus Perak yang telah dirasmikan oleh Datuk Shahrul Zaman bin Hj Yahya.

IPOH, 14 APRIL 2015 - Majlis Pelancaran Projek “The Bos Gaurus 1618” telah disempurnakan oleh YB Datuk Shahrul Zaman bin Yahya merangkap Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Komunikasi, dan Multimedia Negeri Perak yang berlangsung di Dewan Jabatan Belia dan Sukan Negeri Perak.

Projek TBG 1618 adalah satu program yang dirangka secara khusus sebagai persediaan demi memastikan kecemerlangan kontinjen Negeri Perak yang bakal bersaing pada temasya SUKMA 2016 dan 2018.

Majlis Pelancaran TBG 1618 juga dihadiri oleh para atlet yang bakal membawa cabaran Negeri Perak di SUKMA 2016/18. Selain itu, turut hadir para pegawai dan jurulatih serta jemputan dari agensi kerajaan dan swasta yang terlibat dalam pembangunan sukan di Negeri Perak.

YB Datuk Shahrul Zaman Bin Yahya berkata dalam ucapan perasmian menggesa agar para atlet bersedia dari segi mental dan fizikal dalam menghadapi SUKMA pada tahun 2016 yang bakal di adakan di Negeri Sarawak.

"Kerajaan Negeri Perak begitu serius dan komited untuk melihat kejayaan pada Temasya Sukan Malaysia 2016 dan 2018, maka bermula dari sekarang secara rasminya, para atlet perlu sentiasa bersedia dan berdaya saing." - kata YB Datuk Shahrul Zaman bin Yahya.

YB Datuk Shahrul juga berkata bahawa pihak Kerajaan Negeri bersetuju untuk membayar elaun bulanan atlet kepada semua atlet pelatih bermula Januari 2015. Selain itu juga, YAB Menteri Besar juga berkenan untuk melantik YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak YB Dato' Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan sebagai Ketua Kontinjen Perak ke SUKMA 2016.

YB Datuk Shahrul Zaman bin Yahya dalam sidang medianya turut memaklumkan penganjuran Festival Belia Perak 2015 yang akan diadakan pada 23 hingga 26 April 2015 di Kompleks Belia dan Sukan Negeri Perak. Festival Belia Perak merupakan kesinambungan daripada Festival Belia Putrajaya yang bakal diadakan pada 22 hingga 24 Mei 2015 akan datang.

Festival Belia Perak 2015 membawa tema "Showcase Of Talent' yang akan mengetengahkan bakat-bakat para belia di Negeri Perak. Festival Belia Perak 2015 merupakan kerjasama daripada Kementerian Belia dan Sukan dengan Majlis Belia Negeri Perak.

Projek TBG 1618

Pelancaran Projek The Bos Gaurus disempurnakan oleh YB Datuk Shahrul Zaman bin Yahya.

Projek TBG 1618

Sesi bergambar bersama para atlet.

Projek TBG 1618

Para atlet membaca ikrar  semasa majlis tersebut.

Projek TBG 1618

Pemberian Dermasiswa pengajian tinggi bagi atlet yang layak.

Projek TBG 1618

Pemberian Insentif kepada para atlet yang akan ke SUKMA 2016 di Sarawak.

Sumber: Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive