Fiesta Bagan Datoh 2016 : 2 Januari 2016

Fiesta Bagan Datoh 2016
YAB Timbalan Perdana Menteri ketika menyampaikan ucapan perasmian sempena Fiesta Bagan Datoh 2016.

BAGAN DATOH, 2 JANUARI 2016 - Fiesta Bagan Datoh 2016 disambut meriah apabila berjaya menarik minat lebih 20,000 pengunjung pada majlis perasmian yang disempurnakan YAB Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Hutan Melintang.

Turut hadir ke majlis perasmian tersebut, YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan; YB Yang Dipertua Speaker Dewan Undangan Negeri Perak, Dato’ Seri S.K Devamany; dan Ahli Dewan Undangan Negeri Rungkup, Datuk Shahrul Zaman Yahya.

Sempena ucapan perasmian Fiesta Bagan Datoh 2016, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi turut mengumumkan Bagan Datoh sebagai daerah kecil terbaharu di negeri ini.

Menurut beliau, perkara itu turut mendapat perkenan DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan sokongan YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd. Kadir.

“Insya-Allah atas perkenan Sultan dan kerajaan Persekutuan, sesuatu yang lebih besar bakal berlaku di Bagan Datoh.

Ia berkaitan pengiktirafan kepada Bagan Datoh dan kita akan bawa pembangunan bukan sahaja fizikal malah keseimbangan pembangunan kerohanian.” kata Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi.

Fiesta Bagan Datoh 2016 yang julung-julung kali diadakan di padang Sekolah Kebangasaan Hutan Melintang berlangsung selama 4 hari bermula 31 Disember 2015 hingga 3 Januari 2016 dengan pelbagai acara diadakan antaranya ceramah agama, pertunjukan bunga api sempena tahun baharu, pameran agensi kerajaan dan swasta, pertandingan karaoke, pertandingan bola sepak, pertandingan kumpulan muzik Battle of The Band, pertandingan kuiz, sukan rakyat bersama artis, bola sepak persahabatan pilihan artis bersama pilihan Bagan Datoh, Jamuan Makan Perdana dan cabutan bertuah.

Antara artis-artis yang dijemput hadir bagi memeriahkan sambutan Fiesta Bagan Datoh 2016 ialah Black, Tomok, Siti Nordiana, Caliph Buskers, Cat Farish, Arja Lee, Nabil Ahmad dan Angah Raja Lawak.

Fiesta Bagan Datoh 2016

YAB Timbalan Perdana Menteri memotong pulut kuning sempena ulang tahun kelahiran beliau ke- 63.

Fiesta Bagan Datoh 2016

YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyampaikan hadiah utama cabutan bertuah berupa sebuah kereta.

Fiesta Bagan Datoh 2016

Wakil pasukan Pilihan Artis memperkenalkan barisan pemain kepada YAB Timbalan Perdana Menteri. 

Fiesta Bagan Datoh 2016

Pengunjung yang hadir ke sambutan Fiesta Bagan Datoh 2016.

Sumber: Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive