Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017 : 26 Mac 2016

Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017
Kempen promosi Tahun Melawat Perak 2017 turut diperluaskan pada badan bas pelancongan dan bas Kerajaan Negeri.

IPOH, 26 MAC 2016 - Kerajaan Negeri melalui Tourism Perak dengan kerjasama Keretapi Tanah Melayu Berhad dan Majlis Bandaraya Ipoh telah melancarkan Kempen Tahun Melawat Perak 2017 (TMP 2017) pada 26 Mac 2016, pada jam 10.00 pagi bertempat di Stesen Keretapi Tanah Melayu, Ipoh Perak.

Majlis ini disempurnakan oleh YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir dengan pelancaran tayangan video promo Tahun Melawat Perak 2017 serta meletakkan back seat sticker destinasi pelancongan Negeri Perak di ETS Keretapi Tanah Melayu sebanyak 300 unit. Promosi ini diadakan antara usahasama Kerajaan Negeri Perak dengan pihak Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) bagi tujuan mempromosikan 1,807,827 juta orang yang telah menggunakan perkhidmatan ETS tersebut.

Turut diadakan kempen promosi pada badan bas pelancongan dan bas Kerajaan Negeri dan lima buah teksi. Tujuan pelaksanaan kempen ini adalah bagi mengekalkan kedudukan Negeri Perak sebagai negeri yang berjaya meraih kedatangan pelancongan domestik yang tertinggi di Malaysia.

Sementara itu, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir semasa sidang media berkata, sebanyak 500,000 pelancong antarabangsa disasar mengunjungi Perak sempena TMP 2017 dan beliau optimis bahawa sasaran itu mampu dicapai memandangkan Perak menerima antara 300,000 hingga 400,000 pelancong asing pada tahun lepas.

Sehubungan itu, beliau berkata kerajaan negeri dengan kerjasama Tourism Malaysia Perak akan melakukan penambahbaikan prasarana pelancongan selain pengisian produk sedia ada.

Beberapa masalah terutama membabitkan kemudahan asas, kebersihan, sistem telekomunikasi serta tandas awam dikenal pasti untuk dibaiki kata YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir.

Turut hadir ke Majlis Pelancaran Tahun Melawat Perak 2017 ialah, Ketua Pengarah Tourism Malaysia, Datuk Mirza Mohammad Tayyab; YB  Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kesenian, Kebudayaan, Komunikasi dan Multimedia negeri, Dato’ Nolee Ashilin Mohammed Radzi; Pengerusi Lembaga Pengarah Tourism Perak, Mohamad Kamil Shafie dan Presiden KTM Berhad, Leftenan Kolonel (B) Datuk Sarbini Tijan.

Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir menyerahkan bahan kempen Tahun Melawat Perak 2017 kepada pengguna ETS Keretapi Tanah Melayu.

Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir menyempurnakan pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017.

Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017

YAB Menteri Besar Perak meletakan bendera Tahun Melawat Perak 2017 pada 5 buah teksi terpilih.

Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017

YAB Menteri Besar Perak melekatkan back seat sticker destinasi pelancongan Negeri Perak di ETS Keretapi Tanah Melayu.
Majlis Pelancaran Kempen Tahun Melawat Perak 2017 YBhg. Dato Bandar Ipoh dan barisan EXCO Kerajaan Negeri turut hadir ke Kempen Tahun Melawat Perak 2017.

Sumber: Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive