Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah : 24 Julai 2016

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah
YAB Perdana Menteri, Dato' Seri DiRaja Mohd Najib bin Tun Abdul Razak bersama-sama dif kehormat ketika gimik pelancaran Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016.

HUTAN MELINTANG, 24 JULAI 2016 - Majlis sambutan Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 yang diadakan di padang Sekolah Menegah Hutan Melintang disambut meriah dengan kehadiran lebih 50,000 pengunjung pelbagai kaum yang hadir seawal jam 2.30 petang.

Majlis berkonsepkan pemimpin bersama rakyat anjuran Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia (MOTAC) bersama Kerajaan Negeri Perak ini diserikan lagi dengan kehadiran YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Diraja Mohd Najib bin Tun Abdul Razak dan isteri, YABhg. Datin Seri DiRaja Rosmah Mansor dan YAB Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang juga Ahli Parlimen Bagan Datoh, Dato’ Seri DiRaja Dr Ahmad Zahid bin Hamidi dan isteri YABhg. Datin Seri DiRaja Hamidah Khamis.

Turut Hadir, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry bin Abd Kadir dan isteri YABhg. Datin Seri DiRaja Saripah Zulkifli; YB Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Dato’ Seri Mohamed Nazri bin Tan Sri Abdul Aziz; YB Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Datuk Mas Ermieyati binti Samsudin dan menteri-menteri kabinet serta barisan EXCO Kerajaan Negeri.

Turut diadakan ialah acara demonstrasi dan persembahan kesenian dari agensi-agensi terlibat seperti Pertandingan Miss Kebaya dan Mr. Baju Melayu, Pertandingan Panjut dan Pertandingan Idola Raya 2016.

Pada sebelah malam majlis dimeriahkan lagi dengan persembahan khas drama muzikal Aidilfitri yang dijayakan oleh gandingan artis-artis lama dan baru seperti Dato’ D. J. Dave, Dato’ Jalaluddin Hassan, Dato’ Jamal Abdillah, Hail Amir, Awie, Wan Maimunah, Asmidar, Kumpulan Rabbani dan Syafinaz Selamat.

Majlis yang julung kali diadakan di Bagan Datoh ini merupakan usaha untuk mempromosikan kawasan Bagan Datoh yang baru diwartakan sebagai daerah ke-12 di Perak pada 15 Jun lepas.

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah

Orang ramai tidak melepaskan peluang bersalaman bersama YAB Perdana Menteri, Dato' Seri DiRaja Mohd Najib bin Tun Abdul Razak ketika kedatangan beliau ke padang Sekolah Menengah Kebangsaan.

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah

YAB Perdana Menteri, Dato' Seri DiRaja Mohd Najib bin Tun Abdul Razak menyampaikan ucapan beliau di Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitiri 2016.

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah

YAB Perdana Menteri, Dato' Seri DiRaja Mohd Najib bin Tun Abdul Razak bersama-sama dif-dif kehormat dan artis-artis jemputan menyanyikan lagu hari raya.
Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah Barisan artis-artis jemputan menyanyikan lagu hari raya sempena Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitiri 2016.
Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2016 Disambut Meriah YAB Perdana Menteri bersama-sama dengan YAB Timbalan Perdana Menteri dan YAB Menteri Besar Perak mengacau rendang ketika Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitiri 2016.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive