Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar : 22 Ogos 2016

Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar
YB Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan  (KPKT), Tan Seri Noh Bin Haji Omar ketika memberi ucapan di Majlis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar.

SERI ISKANDAR, 22 OGOS 2016 - YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir telah merasmikan Majlis Pecah Tanah Program Perumahan Rakyat (PPR) Seri Iskandar, Perak.

Majlis perasmian ini turut dihadiri, YB Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Tan Seri Noh Bin Haji Omar, YB Timbalan Menteri KPKT, Dato’ Halimah Binti Mohamed Sadique dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan.

Projek PPR Seri Iskandar ini dibina di atas tapak seluas 10 ekar dengan kos sebanyak RM 15.6 juta. Projek ini terdiri daripada 99 unit rumah teres dengan keluasan 700 kaki per segi termasuk 3 bilik, 2 bilik air, ruang tamu dan ruang dapur selain turut dilengkapi dengan kelengkapan asas seperti lampu dan kipas.

YB Tan Seri Noh Bin Haji semasa sidang media selepas majlis perasmian PPR Seri Iskandar berkata, pendapatan isi rumah bagi memohon kediaman di bawah Program Perumahan Rakyat (PPR) akan dinaikkan daripada RM2,500 ketika ini kepada RM3,000. Menurut beliau lagi,  kadar baharu yang dicadangkan itu selaras seperti syarat kelayakan untuk permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M).

Kata beliau, cadangan berkenaan akan dibawa ke mesyuarat Kabinet minggu depan untuk dibincangkan secara terperinci.

"Kenaikan had kelayakan pendapatan ini selaras dengan had kelayakan penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan pemilikan kediaman Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB)."

Selain daripada PPR Seri Iskandar, Kerajaan Persekutuan telah menyiapkan 7 projek PPR di Negeri Perak yang meliputi 915 unit rumah iaitu seperti di Kampar (29 unit), Sungkai( 64 unit), Batu Gajah (9 unit), Ipoh (112 unit), Tanjung Malim (45 unit), Buntong (416 unit) dan Taiping (240 unit).

Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar

YB Tan Sri Noh Bin Haji Omar ketika sidang media selepas selesai Majlis Pecah Tanah, PPR Seri Iskandar.

Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir ketika upacara perasmian Majlis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar sambil diperhatikan  YB Tan Sri Noh Bin Haji Omar.
Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir bersama YB Tan Sri Noh Bin Haji Omar melihat model rumah yang bakal dibina.
Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar YAB Dato' Seri DiRaj Dr. Zambry Bin Abd Kadir bersama YB Tan Sri Noh Bin Haji Omar melihat model keseluruhan Projek Perumahan Rakyat Seri Iskandar.
Majis Pecah Tanah PPR Seri Iskandar  YAB Menteri Besar Perak dan Yb Menteri KPKT ketika gimik majlis pecah tanah di Tapak projek PPR Seri Iskandar.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive