Kontinjen SUK Perak Johan Kawad Terbaik Hari Kebangsaan Tahun 2016 : 31 Ogos 2016

SUK Perak Johan Kawad Terbaik
DYMM Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mencemar duli menyampaikan hadiah kepada Johan Pertandingan Kawad bagi Kategori Jabatan Kerajaan yang dimenangi oleh Kontinjen SUK Perak.

IPOH, 31 OGOS 2016 - Pejabat Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Perak, dipilih selaku johan Kontinjen Kawad Terbaik bagi kategori Jabatan Kerajaan sempena Sambutan Hari Kebangsaan Tahun 2016, Peringkat Negeri Perak yang berlangsung di pekarangan Dewan Bandaran Ipoh.

Kontinjen Kawad Pejabat SUK Perak dinobat selaku johan kawad bagi kategori Jabatan Kerajaan setelah memperoleh markah 96.40 peratus, manakala Jabatan Kerja Raya Negeri (JKR) menduduki tempat kedua dengan markah 95.07 peratus dan Jabatan Agama Islam berada di tempat ketiga dengan markah keseluruhan 95.03 peratus.

Kejayaan Kontinjen Kawad Pejabat SUK Perak ini lebih bermakna apabila turut dipilih selaku pemenang tempat ketiga bagi kategori Pakaian Terbaik Keseluruhan Kontinjen. Universiti Teknologi Mara, Cawangan Perak berada di tempat kedua bagi kategori sama dan Majlis Bandaraya Ipoh dipilih selaku johan pakaian terbaik setelah mempamerkan reka bentuk dan kreativiti pakaian kontinjen yang kreatif dan bersesuaian dengan tema sambutan kemerdekaan pada kali ini iaitu “Sehati, Sejiwa".

Pejabat SUK Perak menerima keseluruhan RM4,000 berserta sijil iaitu RM3,000 bagi Johan Kategori Kontinjen Kawad Terbaik dan RM1,000 bagi tempat ketiga Kontinjen Pakaian Terbaik Keseluruhan yang disampaikan DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuiddin Shah di Dewan Bandaran Ipoh.

Terdahulu, DYMM Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim berkenan mencemar duli hadir ke pekarangan Dewan Bandaran Ipoh kira-kira jam 8.15 pagi bagi meraikan sambutan ulang tahun Hari Kebangsaan 2016 bersama kira-kira 10,000 rakyat Negeri Perak. Turut berangkat mengiringi, putera dan puteri baginda, YTM Raja Kechil Besar Perak, Raja Azlan Muzaffar Shah dan YM Raja Nazira Safya.

Berangkat sama memeriahkan sambutan Hari Kemerdekaan Ke-59, DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa; DYTM Raja Puan Besar Perak, Raja Nor Mahani Raja Shahar Shah; DYAM Raja Dihilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris Shah dan DYAM Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim.

Turut hadir, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir dan isteri, YABhg. Datin Seri Saripah Zulkifli; YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan, Barisan EXCO Kerajaan Negeri dan ketua-ketua jabatan.

Acara sambutan Hari Kebangsaan Tahun 2016 Peringkat Negeri Perak, bermula dengan bacaan doa sebelum persembahan nyanyian koir oleh pelajar Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMJK) Sam Tet; Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tarsician Convent dan SMK Convent dengan lagu Nyalakan Tekad, Sehati Sejiwa dan Jalur Gemilang.

Majlis diteruskan dengan perarakan masuk perbarisan 116 kontinjen yang disertai kira-kira 6,000 peserta pelbagai agensi dan kerajaan tempatan, pasukan beruniform universiti awam dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di negeri ini.

SUK Perak Johan Kawad Terbaik DYMM Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim bersama-sama dif kehormat hadir bagi memeriahkan sambutan Hari Kebangsaan Peringkat Negeri Perak.
SUK Perak Johan Kawad Terbaik Kontinjen Kawad SUK Perak ketika melalui pentas utama di pekarangan Dewan Bandaran Ipoh.
SUK Perak Johan Kawad Terbaik Kontinjen Kawad dari Majlis Bandaraya Ipoh, dipilih selaku Johan bagi kategori Pakaian Terbaik Keseluruhan Kontinjen Hari Kebangsaan Peringkat Negeri Perak.
SUK Perak Johan Kawad Terbaik DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan sumbangan kepada bekas-bekas perajurit.
SUK Perak Johan Kawad Terbaik  Orang ramai yang hadir ke pekarangan Dewan Bandaraya Ipoh seawal jam 7.00 pagi bagi menyemarakkan lagi Majlis Sambutan Hari Kebangsaan Ke-59.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive