Majlis Penutup Kejohanan Sukan SUK Perak 2017 : 25 Februari 2017

Majlis Penutup Kejohanan Sukan Suk Perak 2017

YAB Menteri Besar Perak menyampaikan hadiah kepada YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak selaku johan keseluruhan.

25 FEBRUARI 2017, IPOH - Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak mengungguli Kejohanan Sukan SUK Perak 2017 apabila menjadi johan kesemua tiga acara sukan yang dipertandingkan, sekali gus dinobatkan selaku juara keseluruhan bagi membawa pulang wang tunai RM 5,000.00 berserta piala pusingan kejohanan.

SUK Perak mengumpul 45 jumlah mata keseluruhan setelah menjadi johan dan mengalahkan lawan masing-masing bagi acara bola sepak, bola jaring dan sepak takraw.

Kejayaan lebih bermakna apabila ketiga-tiga pemain dari Pejabat SUK Perak iaitu Mohd Putra Alif Othman (Bola Sepak), Meor Ahmad Zulfikar Mat Amin (Sepak Takraw) dan Nor Sakinah Ramli (Bola Jaring) dipilih selaku pemain terbaik kejohanan.

Majlis Perbandaran Taiping menjadi naib johan Kejohanan Sukan SUK Perak 2017 yang julung kali diadakan dengan membawa pulang RM 3,000.00 dan piala setelah berjaya mengumpul 10mata.

Majlis Daerah Batu Gajah dan Majlis Perbandaran Teluk Intan sekadar berpuas hati berada di tempat ketiga setelah masing-masing mengumpul sebanyak 7 jumlah mata bagi melayakkan mereka membawa pulang wang tunai RM 1,000.00 dan piala.

Hadiah kepada pemenang disampaikan oleh YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir di Majlis Perasmian Penutup Kejohanan Sukan SUK Perak 2017 yang berlangsung di Dewan Persatuan Bulan Sabit Merah, Ipoh.

YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir semasa menyampaikan ucapan di majlis berkenaan berharap agar Kejohanan Sukan SUK Perak 2017 ini bukan hanya sekadar pertandingan sukan sebaliknya dijadikan tempat untuk membina hubungan akrab antara satu jabatan dan jabatan yang lain.

“ Di sinilah waktunya saling kita dapat berhubungan, merapat-rapatkan hubungan, untuk kita saling mengenali antara satu sama lain. Sukan bukan hanya waktu untuk kita berlawan, tetapi juga waktu untuk kita saling berhubungan, mengenali dan yang paling penting adalah membina, kesatuan, kesalingan di kalangan kita semua. Solidariti di kalangan kita ini sangat-sangat penting untuk kita terapkan.” kata YAB Menteri Besar Perak.

Kejohanan Sukan SUK Perak 2017 merupakan penganjuran kali pertama di mana Pejabat SUK Negeri Perak menjadi tuan rumah pada kejohanan sulung ini. Kejohanan ini berlangsung secara berperingkat dan untuk peringkat kumpulan pada 17 hingga 19 Februari 2017 manakala peringkat kedua iaitu suku akhir, separuh akhir dan akhir berlangsung pada 25 dan 26 Februari 2017.

Sebanyak 18 pasukan yang melibatkan hampir seribu orang atlet menyertai kejohanan ini yang terdiri dari Pejabat SUK, Pejabat Tanah dan Galian (PTG), Pejabat Daerah Dan Tanah (PDT) dan Akhir Sekali Pihak Berkuasa Tempatan (PBT). Terdapat juga beberapa Daerah atau PBT yang mempunyai bilangan kakitangan yang agak terhad untuk bergabung menjadi sebuah pasukan.

Berikut adalah keputusan penuh kejohanan : -

Bola Jaring

  1. Pejabat SUK Perak -  RM 2,000.00, Piala dan Medal
  2. Majlis Daerah Batu Gajah -  RM 1,500.00, Piala dan Medal
  3. Majlis Bandaraya Ipoh - RM 1,000.00, Piala dan Medal

Takraw

  1. Pejabat SUK Perak - RM 2,000.00, Piala dan Medal
  2. Majlis Perbandaran Taiping - RM 1,500.00, Piala dan Medal
  3. Daerah Batang Padang - RM 1,000.00, Piala dan Medal

Bola Sepak

  1. Pejabat SUK Perak -   RM 2,500.00, Piala dan Medal
  2. Majlis Perbandaran Teluk Intan - RM 2,000.00, Piala dan Medal
  3. Majlis Perbandaran Taiping - RM1,500.00, Piala dan Medal

 

Majlis Penutup Kejohanan Sukan Suk Perak 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir semasa menyampaikan ucapan di Majlis Penutup Kejohanan Sukan SUK Perak 2017.

Majlis Penutup Kejohanan Sukan Suk Perak 2017

Pasukan Sepak Takraw dari SUK Perak yang muncul johan setelah menewaskan regu Majlis Perbandaran Taiping.

Majlis Penutup Kejohanan Sukan Suk Perak 2017

Pasukan Bola Sepak SUK Perak dinobatkan selaku johan setelah menewaskan Majlis Perbandaran Teluk Intan dengan jaringan 1 berbalas 0.

Majlis Penutup Kejohanan Sukan Suk Perak 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir menyampaikan cenderamata kepada ketua-ketua kontinjen yang mengambil bahagian.

Majlis Penutup Kejohanan Sukan Suk Perak 2017

 Pasukan  bola jaring SUK Perak muncul juara setelah menewaskan Majlis Daerah Batu Gajah pada perlawanan akhir.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive