YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang : 7 Mac 2017

YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir bergambar bersama penduduk setempat semasa acara sukan bendang berlangsung.

7 MAC 2017, PARIT - Sempena Program Permukiman YAB Menteri Besar Perak di Daerah Perak Tengah, YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir turut serta bersama penduduk setempat bagi menyertai dan memeriahkan acara sukan bendang yang diadakan di Bendang Senin, Kampung Senin Layang- Layang Kanan.

YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir bersama penduduk setempat turut serta bersama mereka memeriahkan acara menangkap ikan keli dan kemudiannya turut menyertai acara bola sepak bendang bersama YB Ahli Parlimen Parit, Dato’ Mohd Zaim Abu Hassan dan YB Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Belanja, Dato’ Mohd Nizar Zakaria.

Pelbagai acara sukan rakyat diadakan sempena program sukan bendang berkenaan antaranya menangkap itik, panjat tiang licin, pukul bantal, tangkap keli, bola sepak bendang, sukaneka bendang kanak-kanak dan cabutan bertuah.

YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd kadir ketika sidang media selepas berakhir program sukan bendang berkenaan berkata, beliau amat gembira dengan suasana pada petang tersebut apabila dapat turun padang  bersama-sama penduduk kampung bagi menceriakan lagi sambutan program sukan bendang yang diadakan.

“Alhamdulillah saya lihat rakyat kawasan ini mereka begitu seronok sekali khususnya apabila melihat pemimpin-pemimpin dapat turun dalam keadaan yang begini dalam keadaan santai dan bersahaja tanpa protokol..” kata  YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir.

Sementara itu YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir berkata, beliau bersama-sama dengan Ahli-Ahli EXCO Kerajaan Negeri dan ketua-ketua jabatan akan turut serta dalam keseluruhan melibatkan lebih kurang 105 program sempena program permukiman di Daerah Perak Tengah yang diadakan selama 5 hari bermula 7 Mac sehingga 11 Mac 2017.

YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir berkata, fokus permukiman kali ini akan dikenal pasti terlebih dahulu permasalahan-permasalahan kerana setiap kawasan itu mempunyai masalah yang berbeza.

“Fokus permukiman kali ini kita akan kenal pasti terlebih dahulu permasalahan-permasalahan yang ada di kawasan tersebut kerana kelainan kawasan-kawasan itu, tetapi kluster kita masih sama iaitu teruskan dengan kluster-kluster yang sedia ada umpamanya kluster yang berkaitan dengan kesihatan, anak muda, ekonomi  dan sebagainya.”

YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir dan YB Dato' Mohd Nizar Zakaria menyaksikan penduduk kampung yang menyertai acara sukan bendang di Kampung Senin Layang- Layang Kanan.

YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir ketika menyertai acara bola sepak bendang.

YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang

Penduduk kampung yang menerima cabutan nombor bertuah berupa seekor kambing yang disampaikan oleh YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd kadir.

YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir melihat gelagat peserta yang menyertai acara tangkap itik.

YAB Menteri Besar Perak Meriahkan Sukan Bendang

 Acara panjat tiang licin dan pukul bantal yang turut diadakan ketika sukan bendang.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive