Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat : 11 Mac 2017

Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat

Pegawai Daerah Perak Tengah, Dato' Mat Dan Bin Hassan bersama YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir ketika  perasmian Fit Perak@Perak Tengah.

11 MAC 2017, PARIT - Program Fit Perak@Perak Tengah yang diadakan sempena program Permukiman YAB Menteri Besar Perak di Daerah Perak Tengah mendapat sambutan menggalakkan apabila hampir 3,000 orang penduduk sekitar hadir ke Dataran Pekan Parit bagi menyertai pelbagai acara yang diadakan.

Program yang bermula seawal jam 7.30 pagi itu dimulakan dengan acara Kayuhan Basikal sejauh 35 kilometer yang dilepaskan YB Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan Sumber Manusia, Dato' Shahrul Zaman Bin Yahya.

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir turut serta memeriahkan program Fit Perak@Perak Tengah apabila mengambil bahagian dalam acara berbasikal sejauh 15 kilometer yang pelepasannya disempurnakan YBhg. Pengerusi BAIDURI, Datin Seri Saripah Binti Zulkifli.

Selain acara kayuhan turut diadakan sempena program Fit Perak@Perak Tengah ialah acara larian, senamrobik, karnival pendidikan dan pemeriksaan kesihatan secara percuma.

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri Dr DiRaja D.r Zambry Bin Abd Kadir berkata, Program Permukiman YAB Menteri Besar di Daerah Perak Tengah berjaya mencapai sasarannya setelah 119 program yang disusun selama 5 hari mendapat sambutan dan penglibatan yang baik daripada rakyat setempat.

Menurut YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir lagi, kejayaan ini membuktikan bahawa hubungan antara kerajaan negeri dan rakyat adalah cukup mantap.

Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat

YB EXCO Kerajaan Negeri, Dato' Dr Muhammad Amin Zakaria dan Dato' Mohd Nizar Zakaria ketika acara pelepasan peserta acara larian sejauh 5km.

Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir  bergambar bersama-sama penduduk orang asli di Parlimen Parit selepas program Fit Perak@Perak Tengah.

Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat

YAB Menteri Besar Perak  bergambar bersama-sama orang ramai yang hadir ke program Fit Perak@ Perak Tengah.

Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat

YABhg Datin Seri Saripah Binti Zulkifli ketika acara flag off acara kayuhan 15km yang turut disertai YAB Menteri Besar Perak.

Program Fit Perak@ Perak Tengah Dapat Sambutan Penduduk Setempat

YAB  Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir bersama-sama golongan kanak-kanak dan belia yang hadir ke program Fit Perak@ Perak Tengah.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive