Majlis Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih : 31 Mac 2017

Majlis Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir  dan YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan bergambar bersama kanak-kanak yang turut serta menjayakan Kempen Perak Yang Bersih.

IPOH, 31 MAC 2017 - YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir hari ini melancarkan Kempen Perak Yang Bersih Peringkat Negeri Perak di Perkarangan Bangunan Ipoh Tourist Information Centre (ITIC), Padang Ipoh.

Majlis sama turut diadakan serentak di setiap daerah Negeri Perak melibatkan penyertaan pelbagai pihak termasuk pihak berkuasa tempatan (PBT), badan bukan kerajaan, jabatan-jabatan kerajaan dan sekolah-sekolah.

YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir Menteri berkata Kempen Perak Yang Bersih ini merupakan usaha kerajaan negeri untuk melihat sebuah negeri dan bandar raya yang bersih sepertimana yang ada di sesebuah negara luar.

“Biarlah apa orang nak kata, pengkritik nak kata, yang paling penting kita hendak menjadikan sebuah negeri yang bersih daripada sampah sarap. Bayangkan sebuah negeri yang bersih tentunya masalah-masalah seperti nyamuk aedes, dan lain-lain penyakit tentunya tidak akan berlaku.” kata YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir ketika menyampaikan ucapan di majlis pelancaran berkenaan.

Menurut YAB Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir menjadikan Negeri Perak sebuah negeri yang bersih merupakan impian bagi kerajaan negeri dan Kempen Perak Yang Bersih merupakan permulaan bagi menggerakkan rakyat untuk menjaga kebersihan.

Beliau juga menyeru seluruh rakyat di negeri Perak tanpa mengira fahaman politik agar bersatu bersama-sama memberi komitmen untuk memastikan Negeri Perak berada dalam keadaan yang bersih.

Turut serta bersama-sama YAB Menteri Besar Perak menjalankan aktiviti gotong-royong di sekitar bandar raya Ipoh sempena Kempen Perak Yang Bersih, YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan, YB Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kebajikan Masyarakat, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Dato’ Hajah Rusnah binti Kassim dan YBhg. Datuk Bandar Ipoh, Dato' Zamri Bin Man.

Majlis Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir  dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan bergambar bersama peniaga di Medan Selera Dato' Sagor Ipoh.

Majlis Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih

Orang ramai yang hadir ke Perkarangan Bangunan Ipoh Tourist Information Centre (ITIC), Padang Ipoh sempena Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih Peringkat Negeri Perak.

Majlis Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih

YB Dato' Hajah Rusnah binti Kassim turut hadir ke Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih.

Majlis Pelancaran Kempen Perak Yang Bersih

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir mengutip sampah ketika aktiviti gotong-royong yang diadakan sekitar bandar raya Ipoh.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive