TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak : 15 April 2017

TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak

YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi ketika menyampaikan ucapan dan menyempurnakan program Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak yang diadakan di Kuala Kangsar.

KUALA KANGSAR, 15 APRIL 2017 - YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menyempurnakan program Ekspresi Negaraku peringkat Negeri Perak yang diadakan di perkarangan Dataran Pavilion, Kuala Kangsar.

Program yang bermula seawal jam 6.15 pagi ini turut dihadiri YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir, Menteri Komunikasi dan Multimedia, Dato’ Seri Dr. Salleh Said Keruak dan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Dato’ Seri Hamzah Zainuddin.

Program Ekspresi Negaraku peringkat Kuala Kangsar ini mendapat sambutan yang amat menggalakkan dengan kehadiran kira-kira 10 ribu pengunjung yang hadir bagi menyertai pelbagai aktiviti bagi menyemarakkan semangat patriotik dalam kalangan masyarakat seperti Larian Bendera Negaraku, senamrobik, gerai-gerai pameran dan barisan trak makanan.

YAB Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, beliau memuji program Ekspresi Negaraku dan berpuas hati dengan perjalanan program itu yang memperlihatkan kejayaan yang baik dalam mewujudkan rasa kebersamaan dan sepasukan dalam kalangan pelbagai kaum.

Menurut beliau, semangat kecintaan kepada Malaysia bukanlah dibuat secara formal tetapi secara tidak formal bermakna ianya harus tercetus tanpa paksaan, dan lahir sendiri dari hati nurani rakyat Malaysia.

“Atas nama perpaduan, pembangkang pun harus bersikap positif, berlapang dada, berfikiran terbuka dan tidak melihat perkara ini dari sudut kepartian, tapi melihat itu sebagai sebuah negara keseluruhannya.” kata YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi.                                

Ekspresi Negaraku telah dilancarkan YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib bin Tun Abdul Razak pada 18 Mac lalu adalah satu inisiatif yang menyediakan platform bagi rakyat menzahirkan rasa cinta kepada negara.

TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak

Ketibaan YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi ke Dataran Pavilion kira-kira jam 9.00 pagi.

TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak

YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi mencuba permainan tradisional gasing sempena program Ekspresi Negaraku.

TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak

YAB Timbalan Perdana Menteri bersama YAB Menteri Besar Perak dan dif-dif jemputan mengibarkan Jalur Gemilang sempena program Ekspresi Negaraku di Dataran Pavilion Kualan Kangsar.

TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak

YAB Timbalan Perdana Menteri mencuba seni lukisan grafiti sambil diperhatikan YAB Menteri Besar Perak.

TPM Rasmi Ekspresi Negaraku Peringkat Negeri Perak

Kira-kira 10,000 pengunjung yang hadir bagi menyertai pelbagai aktiviti yang diadakan sempena Ekspresi Negaraku.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive