DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong : 27 April 2017

DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong

DYMM Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mencemar duli menandatangani buku kehadiran Klinik Kesihatan Lenggong sambil diperhatikan YB Menteri Kesihatan Malaysia, Dato' Seri Dr. S.Subramaniam.

LENGGONG, 27 APRIL 2017 - DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan mencemar duli bagi merasmikan Klinik Kesihatan Lenggong yang dibina dengan kos keseluruhan sebanyak RM 32.4 juta bagi memberi kemudahan kepada penduduk setempat.

Turut berangkat ke majlis perasmian berkenaan, DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim; DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa dan DYTM Raja Puan Besar Perak Raja Nor Mahani Raja Shahar Shah; DYAM Raja Di Hilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris Shah dan DYTM Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah.

Hadir sama, YAB Menteri Besar, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd. Kadir; YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan dan YB Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pengangkutan Awam, Hal Ehwal Bukan Islam, Integrasi Nasional Dan Kampung Baharu, Dato’ Dr Mah Hang Soon.

Klinik Kesihatan Lenggong adalah di bawah pentadbiran Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Perak yang telah dibina di bawah perancangan RMK10, bersesuaian dengan perkembangan perkhidmatan kesihatan dan pertambahan bilangan penduduk.

Klinik Kesihatan Lenggong terletak di dalam Daerah Kecil Lenggong dengan keluasan tapak 8.0 ekar. Ianya bermula dengan upacara pecah tanah pada 22 Januari 2011 dan mula beroperasi sepenuhnya pada 3 Februari 2014.

Kawasan operasi Klinik Kesihatan Lenggong merangkumi 3 buah mukim iaitu mukim Durian, Pipit, Lenggong dan Temelong, Daerah Kecil Lenggong juga mempunyai 19 buah kampung di sekitarnya dengan anggaran kepadatan penduduk sekitar 25,447 orang.

Pembinaan Klinik Kesihatan Lenggong telah mencapai objektif Kementerian Kesihatan Malaysia dalam menyediakan perkhidmatan kesihatan primier yang komprehensif dengan pendekatan One Stop Centre kepada masyarakat.

Antara perkhidmatan yang disediakan ialah perkhidmatan pesakit luar & kecemasan, perkhidmatan penjagaan ibu & kanak-kanak, pusat bersalin risiko rendah (ABC), perkhidmatan sokongan seperti farmasi, makmal, rehabilitasi, sains pemakanan, inspektorat dan kesihatan awam serta klinik pergigian.

Klinik Kesihatan Lenggong juga telah mula melaksanakan Konsep Doktor Keluarga mulai Januari 2017 di mana individu dan keluarga mendapat rawatan yang berterusan daripada doktor keluarga secara holistik dan komprehensif.

DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong

Kakitangan Klinik Kesihatan Lenggong menyambut keberangkatan tiba DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah.

DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mencemar duli menandatangani plak sebagai gimik perasmian Klinik Kesihatan Lenggong.

DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong

DYMM Sultan Perak bersama DYMM Raja Permaisuri Perak mencemar duli melawat pameran-pameran yang diadakan.

DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong

DYMM Sultan Perak melafazkan Lafaz Perasmian Klinik Kesihatan Lenggong.
DYMM Sultan Perak Rasmi Klinik Kesihatan Lenggong Kakitangan Klinik Kesihatan Lenggong bergambar bersama DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan dif-dif kehormat.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive