Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016 : 19 Mei 2017

Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016

Atlet lompat kijang negara, Muhammad Hakimi Bin Ismail dan penerjun negara, Cheong Jun Hoong dipilih selaku Olahragawan dan Olahragawati Perak.

IPOH, 19 MEI 2017 - Atlet lompat kijang negara, Muhammad Hakimi Bin Ismail dan penerjun negara, Cheong Jun Hoong masing-masing dipilih sebagai Olahragawan dan Olahragawati Perak bagi 2015/2016 bersempena dengan Majlis Anugerah Sukan Negeri Perak Darul Ridzuan Tahun 2015/2016 yang diadakan di Hotel Casuarina@ Meru.

Kemenangan itu melayakkan mereka, masing-masing menerima piala pusingan, trofi, blazer dan wang tunai RM7,000 yang disampaikan oleh DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzudin Shah.

Muhammad Hakimi dipilih setelah berjaya memperoleh pelbagai kejayaan sewaktu mewakili negara seperti, Pingat Emas Kejohanan Canberra Track Classics 2015, Pingat Emas Brisbane Track Classics 2015, Tempat Ke-4 World Iniversity Games 2015, Pingat Emas Sea Games 2015 (Rekod Baru ), Pingat Emas Terbuka Malaysia 2015, Pingat Emas Terbuka Singapura 2016 dan Pingat Emas Terbuka Kazakhtan 2016.

Manakala Jun Hoong pula antara kejayaan yang dicapai beliau adalah, Pingat Gangsa dalam Asian Diving Cup ( KL, Malaysia ) dalam acara 3m Papan Anjal Individu, Pingat Emas Sea Games (Singapura ) 3m Papan Anjal Individu, pingat perak acara 10m platform seirama pada Sukan Olimpik Rio 2016 dan Pingat Perak acara 10m Platform Seirama di FINA Diving World Cup.

Penembak negara, Ahmad Khusyairi Bin Abdul Razak pula dipilih sebagai Olahragawan Harapan dan atlet olahraga, Noor Eewan Syafiqah Binti Mohd Sabri sebagai Olahragawati Harapan.

Bagi Anugerah Keluarga Sukan pula, diterima oleh Badrul Hamidi Gam yang merupakan bekas atlet tenpin bowling yang kini disertai anak-anaknya Syaidatul Afyna dan Syaidatul 'Afifah.

Bagi Pasukan Terbaik, dimenangi pasukan ragbi Perak setelah menerima pingat emas bagi Kejohanan Ragbi Piala Agong dan Kejohanan Ragbi 7 Sebelah Kebangsaan pada 2016.

Pasukan Bola Sepak Lelaki Sukma dan Pasukan 4x100M (Wanita) Sukma pula menerima Anugerah Khas Kecemerlangan 2015/2016. 

Sementara itu, anugerah kepimpinan sukan dimenangi Tang Choo Meng yang juga jurulatih dan pentadbir olahraga Perak dan negara serta Anugerah Jurulatih Terbaik diberikan kepada bekas jurulatih Kebangsaan K.Jayabalan.

Manakala bagi Anugerah Jasamu Dikenang, dimenangi Chow Chew Chun (Shirley) yang merupakan bekas atlet tenpin bowling.

Anugerah media dianugerahkan kepada Penerbit Rancangan RTM Perak (Perakfm), Saiful Nawab Sabran.

Turut berangkat mencemar duli pada majlis tersebut, DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim.

Hadir sama YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Dato’ Seri Abdul Puhat  Bin Mat Nayan dan YB Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan Sumber Manusia Negeri, Dato’ Shahrul Zaman Bin Yahaya.

Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016

DYMM Paduka Seri Sultan Perak dan DYMM Raja Permaisuri Perak mencemar duli bergambar kenangan bersama dif-dif jemputan yang hadir.

Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah beramah mesra bersama bekas pemain badminton negara kelahiran anak Perak, Cheah Soon Kit.

Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016

DYMM Sultan Perak mencemar duli beramah mesra bersama atlet-atlet yang hadir ke Anugerah Sukan Negeri Perak.

Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016

Pasukan Bola Sepak Lelaki Sukma Perak menerima Anugerah Khas Kecemerlangan.

Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016

Penembak negara, Ahmad Khusyairi Abdul Razak dipilih selaku Olahragawan Harapan,  manakala atlet olahraga, Noor Eewan Syafiqah Mohd Sabri sebagai Olahragawati Harapan.
Anugerah Sukan Negeri Perak Tahun 2015/2016 YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan menyampaikan Anugerah Media  kepada Penerbit Rancangan RTM Perak (Perakfm), Saiful Nawab Sabran.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive