Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri : 5 Jun 2017

Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri

Majlis penyerahan cek yang diadakan di Dewan Serbaguna, Bangunan Perak Darul Ridzuan.

IPOH, 4 JUN 2017 - Program Penerapan Nilai-Nilai Murni YAB Timbalan Perdana Menteri, Bersama Warga Kementerian Dalam Negeri (KDN) diteruskan ke Negeri Perak yang merupakan destinasi ketujuh jelajah program tersebut.

YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi yang juga merangkap Menteri Dalam Negeri hadir ke program tersebut kira-kira jam 6.10 petang di Masjid An Nur Batu 8, Ulu Kinta Perak sebelum berbuka puasa dan menunaikan solat maghrib bersama pegawai, kakitangan, keluarga serta sahabat Jabatan dan Agensi di bawah KDN.

Pada program tersebut, YAB Dato’ Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi turut berkesempatan menyampaikan sumbangan kepada 100 orang anak yatim.

Rombongan YAB Timbalan Perdana Menteri kemudiannya bergerak ke Masjid Jamek Idris Iskandar Shah, Sungai Rokam untuk solat Isyak, solat terawih dan moreh bersama Jemaah.

YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi ketika berucap sempena program berkenaan berkata, selain tempat untuk menunaikan solat dan ibadah, umat Islam seharusnya menjadikan masjid sebagai tempat perpaduan menimba ilmu dan institusi pembelajaran sepanjang hayat .

Menurut beliau, walaupun terdapat perbezaan ideologi dan parti dalam kalangan jemaah masjid, ia perlu diatasi secara beradab dan menjadikan institusi masjid sebagai tempat perpaduan dan bukannya tempat untuk meraikan perbezaan.

Turut hadir, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir, Ketua Setiausaha KDN, YBhg. Dato’ Seri Alwi Bin Haji Ibrahim, YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan, Ketua Polis Perak, YDH Dato’ Hasnan Hassan dan Ahli Parlimen Tambun, YB Dato’ Seri Ahmad Husni Bin Mohd Hanadzlah sempena Program Penerapan Nilai-Nilai Murni YAB Timbalan Perdana Menteri, Bersama Warga KDN Peringkat Negeri Perak ini.

Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri

YAB Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menandatangani buku kehadiran pelawat sambil diperhatikan Ahli Parlimen Tambun, YB Dato' Seri Ahmad Husni Bin Mohd Hanadzlah.

Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri

YAB Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi bersama YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir ketika majlis berbuka bersama warga KDN dan orang ramai.

Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri

YAB Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi turut berkesempatan menyampaikan sumbangan kepada 100 orang anak yatim.

Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri

YAB Dato' Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bergambar dan beramah mesra bersama salah seorang penerima anak yatim.

Program Penerapan Nilai-Nilai Murni Bulan Ramadhan Bersama YAB Timbalan Perdana Menteri

Majlis berbuka bersama warga KDN, dan orang ramai di Masjid An Nur.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive