Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017 : 10 Julai 2017

Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017

Kakitangan dari Bahagian Kerajaan Tempatan bergambar bersama YAB Menteri Besar Perak setelah dinobatkan selaku johan Pertandingan Gerai Tercantik.

IPOH, 10 JULAI 2017 – Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Tahun 2017 Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak yang diadakan di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan disambut meriah dengan kehadiran kira-kira 2,000 orang tetamu yang terdiri daripada kakitangan awam Negeri Perak.

Majlis jamuan hari raya yang bertemakan “Meriahnya Raya” ini bermula pada jam 2.30 petang dan turut dimeriahkan lagi dengan kehadiran YAB Menteri Besar Perak Darul Ridzuan, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir.

Hadir sama, YB Yang Dipertua Speaker Perak, S Thangesvari, YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan, YB Penasihat Undang-Undang Negeri, YB Dato’ Rohana binti Abd. Malek, YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato’ Haji Mohd Gazali bin Jalal dan barisan EXCO kerajaan negeri.

Pelbagai jenis juadah disediakan sempena Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Tahun 2017 kali ini seperti kambing golek, lemang, ketupat, rendang ayam, laksa pangkor, nasi briyani, roti jala, murtabak ayam, putumayam, lontong, mee rebus, kuey teow goreng, ais krim dan ais kacang.

Sempena Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Tahun 2017 turut diadakan Pertandingan Gerai Tercantik dan Pertandingan Nyayian Lagu Raya 2017 anjuran Kelab Kesedar. Bagi pertandingan gerai tercantik, Bahagian Kerajaan Tempatan dinobatkan sebagai pemenang dengan hiasan dan tema kreatif yang ditampilkan, diikuti tempat kedua dari Bahagian Khidmat Pengurusan, gerai dari Pejabat Penasihat Undang-Undang Negeri Perak di tempat ketiga manakala gerai dari Pejabat Kewangan Negeri dipilih selaku pemenang di tempat keempat dari 17 gerai yang mengambil bahagian.

Bagi pertandingan Nyanyian Lagu Raya 2017, penyanyi dari bahagian Khidmat Pengurusan, Zulfitrie Bin Zamri yang mendendangkan lagu Assalamualaikum Lebaran dinobatkan selaku johan pertandingan, manakala Muhammad Nor Fahmi yang juga dari Bahagian Khidmat Pengurusan menduduki tempat kedua dengan lagu Bersabarlah Sayang dan Nur Azizah Saadan dari Unit Perancang Ekonomi Negeri di tempat ketiga membawa lagu raya nyanyian penyanyi Rahimah Rahim, Selamat Hari Raya.

Kesemua hadiah kepada pemenang disampaikan oleh YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir di kemuncak majlis jamuan hari raya tersebut.

Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017

YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir melawat gerai Bahagian Korporat yang menyediakan hidangan kuey teow goreng dan aiskrim.

Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017

YAB Menteri Besar Perak bergambar bersama kakitangan Bahagian Pengurusan Sumber Manusia.

Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017

YAB Menteri Besar Perak bersama YB Setiausaha Kerajaan Negeri dan YB Pegawai Kewangan Negeri bergambar bersama kakitangan awam Negeri Perak yang hadir di majlis tersebut.

Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017

YAB Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir ketika melawati gerai MAKSAK dan PUSPANITA yang menyediakan hidangan kambing golek.

Majlis Sambutan Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak 2017

Pemenang-pemenang Pertandingan Nyanyian Lagu Raya 2017 sempena Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Negeri Perak.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive