208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020 : 11 Ogos 2017

208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir ketika berucap dalam majlis pecah tanah yang diadakan.

MANJUNG, 11 OGOS 2017 - Sebanyak 208 unit Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) bernilai RM40 juta bakal dibina di Kampung Dato' Seri Kamaruddin, di sini, selain dijangka siap pembinaannya menjelang 2020.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan berkata, harga setiap unit rumah yang ditawarkan adalah dalam lingkungan RM170,000 hingga RM200,000 selain dilengkapi dengan pelbagai kemudahan dan fasiliti awam. 

Beliau berkata, sehingga kini sebanyak 103 unit rumah PPA1M telah dipohon oleh masyarakat setempat terutama penjawat awam bagi urusan pembelian. 

"Oleh yang demikian, adalah menjadi harapan kami agar harga yang ditawarkan dapat memberikan ruang kepada orang awam, penduduk kampung serta generasi kedua Kampung Dato' Seri Kamaruddin untuk memiliki rumah berkualiti," kata YB Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan.  

Beliau berucap demikian ketika berucap dalam Majlis Pecah Tanah Projek Perumahan Kampung Dato' Seri Kamarudin, Daerah Manjung, di sini. 

Hadir sama YAB Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Zambry Bin Abd Kadir, YB Pengarah Pejabat Tanah dan Galian (PTG) Perak, YBrs Tuan Rumaizi Bin Baharin @ Md. Daud serta YB Pengerusi Syarikat Asas Jasakita Sdn Bhd, Dato' Syed Mokhtar Bin Syed Iddris. 

Kata beliau, projek yang mendapat kerjasama Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI) itu dilaksanakan bertujuan memenuhi permintaan tinggi di kalangan orang awam serta golongan muda yang baru memasuki alam pekerjaan. 

"Justeru, SSI dengan sokongan YAB Menteri Besar Perak Darul Ridzuan telah bersetuju agar kawasan ini dimajukan dengan skim perumahan untuk rakyat," kata beliau. 

Selain itu, YB Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan turut berkata, selain SSI, kerajaan negeri turut berkolaborasi dengan Pejabat Tanah Manjung, Majlis Perbandaran Manjung (MPM), Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Perak, Lembaga Air Perak (LAP) dan sebagainya. 

"Saya yakin bahawa, kerjasama dan penglibatan daripada semua agensi mampu untuk memastikan projek ini dijalankan mengikut spesifikasi dan tempoh yang dirancang," katanya.

208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020

YAB Dato Seri Diraja Dr Zambry Abd Kadir ketika merasmikan majlis pecah tanah yang diadakan.

208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan ketika berucap dalam majlis pecah tanah yang diadakan.

208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir ketika majlis pecah tanah projek berkenaan.

208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir melepaskan belon ke udara sebagai gimik pelancaran majlis pecah tanah projek tersebut.

208 Unit PPA1M Bernilai RM40 Juta Bakal Siap Sepenuhnya Di Manjung Menjelang 2020

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abdul Kadir dan YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan melihat pelan dan replika berkaitan projek perumahan PPA1M yang bakal dibina.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive