57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif : 15 Disember 2017

57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif

Sultan Nazrin Muizzuddin Shah bersama atlet hoki negara dalam majlis tersebut.

IPOH, 15 DISEMBER 2017 - DYMM Paduka Seri Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan berangkat ke Majlis Penyampaian Skim Insentif Kemenangan Atlet Negeri Perak dan Program Satu Pingat, Satu Pokok Sukan Sea dan Para Asean Kuala Lumpur 2017 di Bulatan Amanjaya, Meru.

Turut berangkat DYMM Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir, YB Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Dato’ M. Saravanan, YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan serta YB Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan Sumber Manusia Negeri Perak Dato’ Shahrul Zaman Bin Yahya.

Sejurus tiba pada majlis itu, pasangan Diraja itu berkenan menyaksikan majlis menanam pokok oleh atlet-atlet negeri Perak yang memperoleh pingat pada Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 (KL2017) dan Sukan Para Asean KL 2017.

Sultan Nazrin Shah kemudian berkenan menyampaikan insentif kemenangan berjumlah kira-kira RM70,000 kepada pemenang Sukan Sea KL2017 dan lebih RM40,000 kepada pemenang Sukan Para Asean KL 2017.

Atlet penerjun negara Cheong Jun Hoong juga menerima insentif berjumlah RM25,000 di atas kejayaannya menjuarai Kejohanan Terjun Fina 2017 di Budapest, Hungary pada Julai lalu menerusi acara 10 meter platform wanita individu selepas kejayaan memenangi pingat perak di Sukan Olimpik Rio, Brazil pada tahun lalu.

Sementara itu, YB Dato’ Shahrul Zaman dalam ucapannya berkata, seramai 57 atlet negeri Perak telah mewakili negara dalam Sukan Sea KL2017 dengan 21 daripadanya memenangi pingat emas, sembilan pingat perak dan sembilan pingat gangsa.

"Seramai 23 orang atlet daripada Perak pula telah mewakili negara dalam Sukan Para Asean Kuala Lumpur 2017 dengan 11 daripadanya memperoleh pingat emas, tujuh pingat perak dan sembilan pingat gangsa," katanya.

Beliau berkata kejayaan dicapai itu jelas menunjukkan bahawa Perak dari dahulu, kini telah dan akan terus melahirkan atlet bertaraf dunia.

Katanya, semoga majlis pada hari ini akan menjadi suntikan semangat dan faktor motivasi bagi pelatih Sukma di bawah Program 'Kita Juara 2018' dan Program Podium Perak (PT3).

57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif

Antara atlet para Asean yang turut menerima insentif daripada kerajaan negeri.

57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif

Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan beramah mesra dengan atlet terjun negara, Cheong Jun Hoong.

57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif

Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan melihat atlet memanah para Asean negara, Nur Saadah Binti Abdul Wahab menanam pokok sempena majlis tersebut.

57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif

Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan skim insentif bernilai RM25,000 kepada atlet terjun negara, Cheong Jun Hoong.

57 Atlet Negeri Terima Skim Insentif

Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan Tunku Zara Salim berkenaan melihat atlet lompat kijang negara, Muhammad Hakimi Bin Ismail menanam pokok sempena majlis tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive