MAKSAK Perak Sasar Tempat Ketiga Maksak Malaysia 2018 : 24 Januari 2018

MAKSAK Perak Sasar Tempat Ketiga Maksak Malaysia 2018

YB Dato' Hj Mohd Gazali Bin Jalal bersama beberepa atlet yang memenangi acara individu di Kejohanan MAKSAK Malaysia 2016 dan 2017.

IPOH, 24 JANUARI 2018 - Majlis Kebajikan dan Sukan Anggota-Anggota Kerajaan (MAKSAK) Perak meletakkan sasaran menduduki tempat ketiga keseluruhan dalam Kejohanan MAKSAK Malaysia 2018 yang dijangka bermula pada 8 Februari depan.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan berkata, sebanyak sembilan acara sukan disasarkan mendapat tempat pertama, 7 acara untuk tempat kedua dan 20 acara lain dikenal pasti berpotensi untuk meraih kedudukan ketiga.

"Perak akan menyertai semua acara yang dipertandingkan dengan sasaran utama ialah menduduki tempat ketiga keseluruhan.

"Oleh yang demikian, semua pengerusi yang telah dilantik perlulah membuat persiapan awal dalam memastikan MAKSAK Perak mencapai sasaran tersebut, tahun ini," katanya dalam Majlis Penyampaian Insentif Kecemerlangan MAKSAK Perak 2016 dan 2017.

Teks ucapan tersebut dibacakan oleh YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato' Haji Mohd Gazali Bin Jalal merangkap Timbalan Yang Dipertua (YDP) MAKSAK Perak.

Dalam majlis tersebut, kira-kira RM70,000 diperuntukkan MAKSAK Perak sebagai insentif kepada pasukan yang berjaya menduduki tempat pertama, kedua dan ketiga dalam Kejohanan MAKSAK 2016 dan 2017.

Beliau berkata, pihaknya turut meminta semua pengerusi sukan MAKSAK Perak supaya memilih atlet yang berkualiti sekali gus mampu menghasilkan keputusan cemerlang.

"Kita juga tidak mahu unsur-unsur politik pengurusan dan amalan kronisme berlaku semasa proses pemilihan atlet dilakukan," katanya. 

Selain itu, beliau turut berharap kejohanan MAKSAK Malaysia itu digunakan sebaiknya oleh atlet MAKSAK Perak untuk menempa kejayaan sekali gus terpilih mewakili negara ke peringkat antarabangsa.

"Kepada atlet-atlet di bawah badan gabungan MAKSAK Perak yang telah pun menyarung jersi kebangsaan, selamat maju jaya diucapkan dan semoga terus konsisten memburu kejayaan," katanya.

MAKSAK Perak Sasar Tempat Ketiga Maksak Malaysia 2018

YB Dato' Hj Mohd Gazali Jalal menyampaikan hadiah kemenangan kepada pasukan ping pong MAKSAK Perak yang mendapat tempat kedua pada kejohanan MAKSAK Malaysia 2016.

MAKSAK Perak Sasar Tempat Ketiga Maksak Malaysia 2018

YB Dato' Hj Mohd Gazali Bin Jalal menyampaikan hadiah kemenangan kepada skuad badminton MAKSAK Perak yang mendapat tempat pertama serta kedua dalam kejohanan MAKSAK Malaysia 2016 dan 2017.  

MAKSAK Perak Sasar Tempat Ketiga Maksak Malaysia 2018

YB Dato' Hj Mohd Gazali Bin Jalal menyampaikan hadiah kemenangan skuad Petaque MAKSAK Perak yang mendapat tempat kedua dalam kejohanan MAKSAK 2016 dan 2017.

MAKSAK Perak Sasar Tempat Ketiga Maksak Malaysia 2018

YB Dato' Hj Mohd Gazali Bin Jalal bersama sebahagian atlet MAKSAK Perak yang telah mewakili negeri di Kejohanan MAKSAK Malaysia 2016 dan 2017.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive