Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara : 28 Januari 2018

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Raja Dihilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris A'fifullah Shah menyampaikan  hadiah kemenangan kepada juara kategori lelaki terbuka.

KAMPAR, 28 JANUARI 2018 - Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 yang dianjurkan buat julung kali bertujuan menarik kedatangan pelancong dalam dan luar negara khususnya yang meminati sukan basikal lasak.

Pengerusi Eksekutif Kejohanan, Datuk Mohammad Shaharul Hashri Mahmood berkata, sambutan yang diterima cukup menggalakkan dan ia dibuktikan melalui penyertaan 1300 peserta dalam serta luar negara.

"Kita gembira dengan jumlah penyertaan yang cukup menggalakkan dan pada masa sama kejohanan ini turut berjaya menarik minat peserta luar negara seperti dari Thailand, Singapura, Myanmar dan Sweden.

"Penganjuran kejohanan ini juga bertepatan untuk melahirkan masyarakat yang lebih sihat dan berdaya saing selain mampu mengukuhkan ukhwah dan tali persaudaraan," katanya ketika ditemui pada sidang media di Sahom Valley Resort, di sini, petang tadi.

Kejohanan yang menawarkan hadiah wang tunai keseluruhan berjumlah RM20,000 itu turut melibatkan lapan kategori mengikut had umur dan jantina.

Antara kategori yang dipertandingkan adalah terbuka, veteran (51 tahun ke atas), junior (18 tahun ke bawah) dan senior (41 tahun hingga 50 tahun).

Selain itu, beliau berkata, pihaknya turut merakamkan penghargaan kepada kerajaan negeri, Tenaga Nasional Berhad (TNB), Brooks dan Milo yang membantu dalam menjayakan kejohanan berkenaan.

"Terima kasih di atas sokongan anda semua dan kita harap akan lebih ramai lagi pihak lain termasuk individu perseorangan membantu untuk menjayakan program tersebut di masa akan datang," katanya.

Dalam perkembangan lain, pihaknya bercadang untuk menjadikan kejohanan itu sebagai acara tahunan sekali gus menjadi pemangkin dalam usaha menarik minat golongan belia untuk bergiat aktif dalam sukan basikal lasak.

"Kita juga berharap kejohanan seumpama ini mampu diangkat ke peringkat yang lebih tinggi setanding kejohanan antarabangsa seperti Le Tour De Langkawi," katanya.

Kejohanan itu turut diserikan dengan keberangkatan Raja Dihilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris A'fifullah Shah dan Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim.

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Pihak urusetia menyampaikan cenderahati kepada Raja Dihilir Perak sebagai tanda kenangan.

 

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim menyampaikan hadiah kemenangan kepada juara kategori wanita terbuka.  

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Gelagat para peserta jambori sambi mengangkat basikal.

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Antara aksi-aksi para peserta jambori.

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Seramai 1300 peserta menyertai pertandingan kali ini.

Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018 Tarik Kedatangan Pelancong Dalam Dan Luar Negara

Raja Dihilir Perak bergambar bersama ahli jawatankuasa Sahom Valley Perak Mountain Bike Challenge 2018.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive