Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018 : 28 Januari 2018

Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018

Pihak Al-Ikhsan selaku penaja menyampaikan jersi yang tertera nama Menteri Besar sebagai simbolik majlis pelancaran jersi yang berlangsung.

IPOH, 28 JANUARI 2018 - Perak melancarkan jersi baharu yang menggunakan jenama Al-Ikhsan secara rasmi bagi menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga M) musim ini di Bulatan Amanjaya, Meru di sini, malam tadi.

Pelancaran jersi tersebut telah disempurnakan oleh YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri Diraja Dr. Zambry Bin Abd. Kadir di hadapan kira-kira 5,000 penyokong skuad The Bos Gaurus.

Turut hadir, Presiden Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA), YB Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan, Setiausaha Kehormat PAFA, Encik Ahmad Shahrul Azhar Bin Sofian dan barisan Exco.

Jersi terbabit didatangkan dalam dua versi warna berbeza iaitu kuning untuk perlawanan di laman sendiri dan merah akan digunakan pada aksi di tempat lawan.

Selain liga super, jersi berkenaan juga akan digunakan oleh skuad Piala Presiden, Piala Belia dan futsal Perak untuk musim ini.

YB Dato’ Seri Abdul Puhat ketika ditemui pada sidang media berkata, Perak telah menggunakan jersi jenama Al-Ikhsan empat tahun berturut-turut sejak 2015.

Beliau berkata, pihak pengurusan PAFA juga amat berpuas hati dengan kualiti yang ada pada jenama berkenaan meskipun ia merupakan produk tempatan.

"Kita boleh pakai Adidas, Nike dan sebagainya tapi bagi saya kualiti yang pada jersi itu sudah cukup baik dan memberi keselesaan pada pemain," katanya.

Mengulas mengenai penajaan pasukan Perak bagi mengharungi kancah liga Malaysia musim ini, beliau berkata, Lembaga Air Perak (LAP), Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri (SSI), Movie Animation Park Studios (MAPS) dan Quest International University merupakan antara pihak yang telah menjadi penyumbang kepada perkara tersebut.

"Saya dimaklumkan masih ada pihak swasta yang nak menyumbang kepada pasukan namun disebabkan beberapa masalah ia belum dapat dilaksanakan," katanya.

Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir merupakan tetamu kehormat yang hadir pada majlis pelancaran jersi pasukan bola sepak Perak.

 Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir menunjukkan kemahirannya menimbang bola dalam majlis pelancaran jersi Perak itu.  

Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir menyarungkan 'arm band' tanda simbolik kepada Kapten Pasukan Perak, Encik Mohamad Nasir Bin Basharuddin.

Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018

YAB Menteri Besar Perak bersama skuad Liga Super Perak dalam majlis pelancaran jersi yang berlangsung.

Perak Perkenal Jersi Baharu Musim 2018

YAB Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abd Kadir dan YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan kelihatan cukup bersemangat dalam majlis pelancaran jersi Perak yang ditaja Al-Ikhsan.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive