Pembinaan Hospital Kerian Selewat-Lewatnya Jun 2018 : 8 Februari 2018

 Pembinaan Hospital Kerian Selewat-Lewatnya Jun 2018

YB Dato' Seri Abdul Puhat ketika menyampaikan ucapan dalam program yang berlangsung.

BAGAN SERAI, 8 FEBRUARI 2018 - Kerja pembinaan fasa ketiga Hospital Daerah Kerian bakal dimulakan selewat-lewatnya Jun 2018.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan berkata, pembinaan hospital yang menjadi kontroversi dalam kalangan penduduk daerah Kerian akan tetap ditunaikan pihak kerajaan, meskipun terdapat pihak meraguinya.

Menurut beliau, pihaknya sendiri akan membawa YB Menteri Kerja Raya, Dato' Seri Fadillah Bin Yusof bulan hadapan bagi menyempurnakan upacara pelaksanaan kerja memasang cerucuk bangunan, menandakan komitmen kerajaan pusat untuk membinanya.

"Kerajaan negeri di bawah YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri Diraja Dr Zambry Bin Abdul Kadir akan tetap menunaikan janji membina hospital (Daerah Kerian) dan kerja pembinaannya pun sebenarnya akan dimulakan bila-bila masa.

"Pembinaan hospital dijamin bakal dimulakan selewat-lewatnya Jun 2018," kata beliau sewaktu berucap pada Taklimat Pembangunan Negeri Perak kepada Pengerusi dan Ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung(JKKK) Daerah Kerian di Dewan Dato' Zainal Abidin Zin.

Turut hadir YB Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Pongsu, Dato' Sham Mat Sahat dan YBrs Pegawai Khas Menteri Besar Perak, Dato' Abu Bakar Bin Md Ali.

Sebelum ini, laporan daripada media tempatan mendakwa Hospital Daerah Kerian yang memberi manfaat kepada lebih 120,000 penduduk sekitar Daerah Kerian dijangka siap menjelang 2021.

Fasa satu dan dua yang melibatkan kerja-kerja tanah projek tersebut telah siap tahun lalu manakala pembinaan bangunan hospital dijangka dimulakan tahun ini.

Mengenai fungsi JKKK dalam melaksanakan tugas membantu kerajaan negeri, beliau menegaskan, kesemua pemimpin JKKK perlu memainkan peranan penting dalam membangunkan sektor luar bandar.

Tambah beliau, pemimpin JKKK adalah merupakan satu jentera penting yang menghubungkan kerajaan negeri, pegawai agensi kerajaan dan penduduk kampung dalam menyampaikan dasar-dasar kerajaan ke peringkat akar umbi.

"JKKK kena faham dasar-dasar kerajaan negeri dan di Perak, majoriti pemimpin JKKK memahami aspirasi itu.

"Kerajaan negeri turut berharap JKKK menjalinkan hubungan erat dengan kakitangan kerajaan dan masyarakat supaya peranan sebagai penghubung antara agensi kerajaan dan rakyat dapat dijalankan dengan lancar," ujar beliau.

 Pembinaan Hospital Kerian Selewat-Lewatnya Jun 2018

YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan beramah mesra dengan masyarakat setempat yang hadir dalam program tersebut.

 

 Pembinaan Hospital Kerian Selewat-Lewatnya Jun 2018

YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan bersama penjawat awam dan masyarakat sekitar Bagan Serai yang menghadiri program tersebut.  

 Pembinaan Hospital Kerian Selewat-Lewatnya Jun 2018

YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan ketika menghadiri program yang dilangsungkan.

 Pembinaan Hospital Kerian Selewat-Lewatnya Jun 2018

YB Dato' Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan ketika menyampaikan cenderahati kepada salah seorang penerima yang menghadiri program tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive