DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran : 23 Februari 2018

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada johan qariah negeri, Puteri Kalimatul Azzua Binti Hamid.

IPOH, 23 FEBRUARI 2018 - DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim berkenan berangkat ke Majlis Penyampaian Hadiah Tilawah Dan Menghafaz Al-Quran Peringkat Negeri Perak 1439 Hijrah/2018 Masihi di Pusat Konvensyen Amanjaya, di sini malam tadi.

Turut berangkat DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa; DYAM Raja Di Hilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Almarhum Sultan Idris Shah dan DYAM Raja Puan Muda Perak, Tuanku Soraya Almarhum Sultan Abdul Halim.

Keberangkatan baginda diiringi oleh YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd. Kadir; YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan; YB Pengerusi Jawatankuasa Agama Islam, Pendidikan Islam dan Pembangunan Sahsiah negeri, Dato’ Mohd Nizar Bin Zakaria serta YBhg Pengarah Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk), Dato’ Mohd Yusop Bin Husin.

Pada majlis tersebut, DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyempurnakan hadiah kepada johan qari dan qariah negeri, Dr Anuar Bin Hasin dan Puteri Kalimatul Azzua Binti Hamid yang masing-masing bakal mewakili Perak di peringkat kebangsaan mulai 30 Mac ini di Putrajaya.

Kedua-dua pemenang tersebut masing-masing membawa pulang wang tunai bernilai RM7,500, plak, sijil, hadiah iringan serta pakej menunaikan haji bernilai RM10,000.

Sementara itu, Amril Syafiq Bin Ahmad dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Mahirah Binti Ridzuan dari Maahad Tahfiz Al-Quran Wal Qiraat Addin 11 Ipoh masing-masing diumumkan sebagai pemenang bagi kategori menghafaz al-Quran juzuk 1-30.

Kategori juzuk 1-20 pula dimenangi oleh Muhammad Dzulfaqor Mohd. Zaine dan Puteri Balqis Roslan sementara pemenang bagi kategori juzuk 1-10 juzuk disandang oleh Haziq Muhsin Mohd Nizam dan Nurin Adriana Yaffan Arkam.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada Nurin Adriana Binti Yaffan Arkam yang memenangi kategori  juzuk al-Quran 1-10.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada Haziq Muhsin Bin Mohd Nizam yang memenangi kategori al-Quran juzuk 1-10.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada Puteri Balqis Binti Roslan yang memenangi kategori juzuk al-Quran 1-20.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada johan qari negeri, Dr Anuar Bin Hasin.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada Mahirah Binti Ridzuan yang memenangi kategori al-Quran juzuk 1-30.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada Muhammad Dzulfaqor Mohd. Zaine yang menjadi johan bagi kategori al-Quran juzuk 1-20.

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Berkenan Sampaikan Hadiah Tilawah Al-Quran

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyampaikan hadiah kepada Amril Syafiq Bin Ahmad yang memenangi kategori al-Quran juzuk 1-30.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 26 November 2020, 18:25:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
Aduan Rakyat
Sebarang aduan di Negeri Perak hendaklah menerusi saluran yang disediakan disini

Pihak kami akan menjawab semua kiriman dalam tempoh 5 hari bekerja. Terima kasih.

Klik Disini: e-Aduan Perak
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive