Sabtu, 6 Jun 2020
 
  • Kemaskini Terakhir: 05 Jun 2020
 
lain
faq2 seperator hubungi2 seperator maklumbalas2 seperator peta2
Soalan Lazim Hubungi Kami Maklumbalas Peta Laman

Berita Utama

YB Dato’ Mohamad Zahir Dilantik Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Perak Yang Baharu. : 12 Mei 2020

YB Dato’ Mohamad Zahir Dilantik Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri Perak Yang Baharu

Angkat Sumpah Dato' Mohamad Zahir Abdul Khalid dilantik sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang baharu menggantikan Datuk Ngeh Koo Ham.

IPOH, 12 Mei 2020 – YB Dato’ Mohamad Zahir Abdul Khalid yang juga mantan EXCO Perak telah dilantik sebagai Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang baharu menggantikan YB Dato’ Ngeh Koo Ham.

Baca selanjutnya...

Tiga Lagi ADUN Angkat Sumpah Exco Perak. : 12 Mei 2020.

Tiga Lagi ADUN Angkat Sumpah Exco Perak

Ketibaan DYMM Paduka Seri Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah.

IPOH, 12 Mei 2020 -  Tiga lagi Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) mengangkat sumpah sebagai Ahli mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Perak di hadapan DYMM Paduka Seri Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah di Bangunan Perak Darul Ridzuan, hari ini.

Baca selanjutnya...

Covid-19: DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim & YTM Raja Dato’ Seri Eleena Kurnia 1,250 Pelindung Muka Untuk Petugas Barisan Hadapan : 13 April 2020

Covid-19: DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim & YTM Raja Dato’ Seri Eleena Kurnia 1,250 Pelindung Muka Untuk Petugas Barisan Hadapan

Sumbangan ini diserahkan oleh YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak kepada Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri Perak, Encik Mohd Ghopran bin Yeop Hamzah.

IPOH, 13 APRIL 2020 – DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim dan YTM Raja Dato’ Seri Eleena binti Almarhum Sultan Azlan Muhibbudin Shah Al-Maghfur-lah telah berkenan mengurniakan sumbangan pelindung muka buat petugas barisan hadapan di Negeri Perak.

Baca selanjutnya...

Covid-19: Persatuan Pelabur-Pelabur Taipei Dan Ladang Moccis Beri Sumbangan Untuk Tabung Bencana Dan Bantuan Sosial Kerajaan Negeri Perak : 13 April 2020

Covid-19: Persatuan Pelabur-Pelabur Taipei Dan Ladang Moccis Beri Sumbangan Untuk Tabung Bencana Dan Bantuan Sosial Kerajaan Negeri Perak

Sesi bergambar bersama wakil Pelabur-Pelabur Taipei dan wakil Ladang Moccis Sdn Bhd

IPOH, 13 APRIL 2020 - YAB Menteri Besar Perak Darul Ridzuan, Dato' Seri Ahmad Faizal bin Dato' Azumu telah menerima sumbangan sebanyak RM111,000 dan RM50,000 daripada Persatuan Pelabur-Pelabur Taipei dan Ladang Moccis Sdn Bhd untuk disalurkan  ke Tabung Bencana dan Bantuan Sosial Kerajaan Negeri Perak.

Baca selanjutnya...

Covid-19: Perak Negeri Pertama Wujudkan IsoCare Centre (ICC) Pantau & Bantu Individu Jalani Isolasi. : 10 April 2020

Covid-19: Perak Negeri Pertama Wujudkan IsoCare Centre (ICC) Pantau & Bantu Individu Jalani Isolasi.

YAB Menteri Besar Perak membuat panggilan beberapa individu semasa lawatan ke IsoCare Centre (ICC)

IPOH, 10 APRIL 2020 – Perak menjadi negeri pertama yang mewujudkan IsoCare Centre (ICC) untuk memantau lebih 1,200 rakyat Perak yang diarahkan menjalani isolasi di rumah susulan usaha untuk memecahkan rantaian penularan penularan wabak Covid-19.

Baca selanjutnya...