Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak Kali Ke 36, 2019 : 30 Januari 2019

Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak  Kali Ke 36, 2019

Penaung Puspanita Perak, Datin Seri Dr Nomee Bt Dato' Mohammed Radzi menyampaikan ucapan dalam mesyuarat agung yang berlangsung.

IPOH, 30 JANUARI 2019 - Lebih 2,000 anggota Puspanita Perak menghadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak Kali Ke-36, 2019 yang berlangsung di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Pengerusi Puspanita Perak, Puan Sabrina Binti Ainie berkata, beliau secara peribadi mengucapkan setinggi penghargaan kepada setiap perwakilan yang menghadiri mesyuarat berkenaan selaras dengan kehendak peraturan perlembagaan persatuan.

“Kepada ahli-ahli Puspanita Perak, tahniah diucapkan kerana telah berjaya melunaskan tanggungjawab sebagai seorang ahli bagi menghadiri mesyuarat agung perwakilan selaras dengan kehendak peraturan perlembagaan persatuan.

“Saya juga mengalu-alukan kehadiran dif-dif jemputan, para perwakilan dan pemerhati ke majlis ini kerana dengan kehadiran semua merupakan satu penghargaan dan tanda sokongan buat Puspanita Perak,” ujar beliau.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada ucapan aluan sebelum Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak Kali Ke 36 Tahun 2019.

Terdahulu, majlis berkenaan turut diserikan dengan kehadiran Penaung Puspanita Perak, Datin Seri Dr Nomee Ashikin Binti Dato’ Mohammed Radzi.

Turut hadir, YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato’ Abu Bakar Bin Haji Said dan YBrs Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pentadbiran), Puan Nor Sham Binti Rahman.     

Beliau berkata, Puspanita Perak perlu merancang dengan berhemah khususnya bagi aktiviti pada tahun ini memandangkan situasi ekonomi semasa yang agak kurang memberangsangkan.

“Diharap kerajaan negeri akan membantu Puspanita Perak daripada segi dana agar program-program atau aktiviti-aktiviti persatuan dapat dilaksanakan demi kebajikan ahli-ahli,” kata beliau.

Selain itu, Puan Sabrina Binti Ainie berkata, sokongan padu daripada kerajaan negeri amat dihargai selain membuktikan kepekaan bagi membantu mana-mana persatuan dalam menjaga keharmonian negara dan rakyat.

Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak  Kali Ke 36, 2019

Pengerusi Puspanita Perak, Puan Sabrina Binti Ainie ketika menyampaikan ucapan dalam Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak Kali Ke-36.

Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak  Kali Ke 36, 2019

Antara perwakilan yang hadir dalam Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak Kali-36.

Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak  Kali Ke 36, 2019

Penaung Puspanita Perak, Datin Seri Dr Nomee Ashikin Binti Mohammed Radzi merasmikan Mesyuarat Agung Puspanita Perak Kali Ke-36.

Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak  Kali Ke 36, 2019

YB Pegawai Kewangan, Dato' Abu Bakar Bin Haji Said antara tetamu kehormat yang hadir dalam mesyuarat agung tersebut.

Lebih 2,000 Perwakilan Puspanita Perak Hadiri Mesyuarat Agung Perwakilan Puspanita Perak  Kali Ke 36, 2019

Penaung Puspanita Perak, Datin Seri Dr Nomee Ashikin Binti Mohammed Radzi bersama perwakilan Puspanita Perak yang hadir dalam mesyuarat agung tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive