336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019 : 14 Februari 2019

336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu menyampaikan insentif kepada bekas Pegawai Daerah dan Tanah Kuala Kangsar, Encik Mior Muhammad Jamil Bin Mior Zakaria.

IPOH, 14 FEBRUARI 2019 - Seramai 336 pesara menerima insentif daripada kerajaan negeri dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019 yang berlangsung di Hotel Casuarina@Meru.

YAB Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu berkata, insentif yang diberikan itu meliputi Sijil Amanah Saham Bumiputera dan Sijil Simpanan Premium.

“Ke semua insentif itu diberikan kepada pesara kerajaan yang pernah berkhidmat dalam pelbagai jabatan, agensi, pihak berkuasa tempatan (PBT) dan badan berkanun negeri.

“Insentif berkenaan berjumlah RM4,000 setiap seorang dan diserahkan dalam bentuk Sijil Amanah Saham Bumiputera serta Sijil Simpanan Premium bagi penerima bukan Bumiputera,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas hadir dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019 yang berlangsung di Hotel Casuarina@Meru.

Hadir sama YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato’ Abu Bakar Bin Haji Said.

Menurut beliau, pemberian insentif itu juga bertujuan menghargai jasa dan keringat para pesara yang telah menabur bakti dalam sektor perkhidmatan awam peringkat negeri.

“Kita harap dengan pemberian insentif itu, ia sedikit sebanyak menceriakan mereka selain bertujuan menghargai jasa mereka semasa berkhidmat dalam sektor awam.

Dalam perkembangan berkaitan, YAB Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu berkata, selain pesara, majlis yang dijalankan itu turut meraikan ketua-ketua jabatan yang telah bertukar ke luar negeri Perak.

336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu beramah mesra dengan para pesara kerajaan yang hadir dalam majlis tersebut.

336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu menyampaikan insentif kepada bekas kakitangan Bahagian Khidmat Pengurusan SUK Perak, Puan Sahida Binti Nordin.

336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu bersama ahli jawatankuasa Persatuan Pesara-Pesara Awam Negeri Perak.

336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu menyampaikan insentif kepada bekas kakitangan Bahagian Pengurusan Maklumat SUK Perak, Encik Mohd Aminuddin Bin Abdul Rahim.

336 Pesara Terima Insentif Dalam Majlis Jasamu Dikenang Siri 1 2019

YAB Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Faizal Bin Dato' Azumu menyampaikan insentif kepada bekas kakitangan Jabatan Perhutanan Negeri, Encik Abdul Rahim Bin Abdul Rahman.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive