Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak : 30 April 2019

Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak

Atlet lompat kijang, Muhammad Hakimi Bin Ismail dan atlet tenpin boling, Sin Li Jane dinobatkan selaku olahragawan dan olahragwati Perak bagi sesi 2019.

IPOH, 30 APRIL 2019 - Atlet lompat kijang negara Muhammad Hakimi Bin Ismail, dan atlet tenpin boling negara Sin Li Jane masing-masing dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati Perak 2017/2018.

Dengan anugerah itu, masing-masing menerima piala pusingan, trofi, blazer dan wang tunai RM7,000.

Anugerah disampaikan DYMM Paduka Seri Sultan Perak Sultan Nazrin Muizzuddin Shah pada Majlis Anugerah Sukan Perak di Pusat Konvensyen Casuarina, Meru di sini malam ini.

Turut berangkat pada majlis itu, DYMM Raja Permaisuri PERAK, Tuanku Zara Salim.

Hadir sama YB Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan, Belia dan Sukan negeri, Tuan Howard Lee Chuan How dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman.

Muhammad Hakimi memenangi pingat emas pada Sukan Sea 2017, manakala Sin Li memenangi tiga emas dan satu perak pada Sukan Sea 2017.

Bercakap kepada pemberita kemudiannya, Muhammad Hakimi berkata, beliau tidak menjangka akan dinobatkan sebagai olahragawan buat kali kedua, selepas menerima anugerah tersebut tahun lepas.

“Saya sememangnya berlatih bersungguh-sungguh untuk mengekalkan kejayaan, selain mendapat sokongan yang baik dari keluarga dan jurulatih untuk berada pada tahap sekarang ini,” katanya yang mensasarkan untuk menyertai Sukan Olimpik 2020.

Sin Li pula berkata anugerah olahragawan yang diterima buat kali kelima itu, adalah pembakar semangat untuk beliau melakukan yang terbaik pada masa akan datang.

“Untuk mencapai kejayaan yang sekarang ini bukan mudah, dan bukan perkara yang singkat. Kita kena berusaha dengan gigih termasuklah melakukan latihan serta menjaga pemakanan,” kata beliau yang sebelum ini menerima anugerah olahragawan pada 2007/2008,2009/2010,2011/2012 dan 2013/2014.

Pada majlis itu, Loo Jie Ren pula dinobatkan sebagai Olahragawan Harapan, manakala Nor Nabila Natasha Mohd Nazri dipilih sebagai Olahragawati Harapan.

Bagi Anugerah jurulatih, ia diterima oleh jurulatih menembak Alais Neek Sulong, manakala Anugerah Jasamu Dikenang diberikan kepada Sufian Bin Abu Bakar bagi sukan menembak.

Anugerah Pasukan Terbaik pula dimenangi pasukan bola sepak Perak yang mana pencapaian mereka antaranya Juara Piala Malaysia dan naib juara Liga Super Malaysia.

Sementara itu, Anugerah Kepimpinan Sukan dimenangi S.R. Chandran yang juga Presiden Persatuan Olahraga di daerah Kuala Kangsar, manakala Anugerah Keluarga Sukan dimenangi Mohd Nazri Bin Seman yang merupakan jurulatih pasukan perahu layar negeri Perak.

Anugerah media pula dianugerahkan kepada RTM Perak, Jabatan Penerangan Perak, Bahagian Korporat Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Berita Harian/NST/Harian Metro, Utusan, Kosmo, China Press, Oriental Daily, Tamil Nesan, Sinar Harian, Astro Awani/Suara Perak dan Perak Today.

Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak YB Setiausaha Kerajaan Negeri Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman menyampaikan Anugerah Keluarga Sukan kepada jurulatih perahu layar Perak,Mohd Nazri Bin Seman.
Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim berkenan beramah mesra dengan salah seorang peserta cilik yang turut serta dalam majlis tersebut.
Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah bersama olahragawan dan olahragawati Perak bagi sesi 2019.
Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak YB Setiausaha Kerajaan Negeri Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman menyampaikan hadiah kepada olahragawan dan olahragawati Perak.
Muhammad Hakimi, Sin Li Jane Dipilih Olahragawan Dan Olahragawati Perak YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman menyampaikan Anugerah Media kepada Bahagian Korporat SUK Perak.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 26 November 2020, 18:25:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
Aduan Rakyat
Sebarang aduan di Negeri Perak hendaklah menerusi saluran yang disediakan disini

Pihak kami akan menjawab semua kiriman dalam tempoh 5 hari bekerja. Terima kasih.

Klik Disini: e-Aduan Perak
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive