Sesi Townhall Bertujuan Dapatkan Pandangan Masyarakat Pulau Pangkor : 17 Julai 2019

Sesi Townhall Bertujuan Dapatkan Pandangan Masyarakat Pulau Pangkor

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman ketika berucap dalam Mesyuarat Penyelarasan Pembangunan Infrastruktur Pulau Pangkor.

PANGKOR, 17 JULAI 2019 - Lebih 300 individu menghadiri Sesi Townhall Perjumpaan YB setiausaha Kerajaan Negeri Bersama Masyarakat Pangkor Berkaitan Pulau Pangkor sebagai pulau bebas cukai yang berlangsung di Kejora Garden Resort.

Perjumpaan yang berlangsung selama dua jam itu diadakan bertujuan untuk mendapatkan pandangan, cadangan dan aspirasi masyarakat setempat berkaitan penambahbaikan sewajarnya yang perlu dilakukan sebelum pengiktirafan Pulau Pangkor sebagai pulau bebas cukai pada 1 Januari 2020.

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman berkata, semua cadangan, pandangan selain aspirasi yang telah dikemukakan para penduduk itu akan dipertimbangkan dan sekiranya bersesuaian ia akan diambil tindakan oleh pihak berwajib.

“Saya menghargai setiap pandangan, cadangan dan aspirasi yang telah dikemukakan oleh para hadirin yang menyertai sesi townhall yang kita anjurkan ini.

“Pada masa yang sama, perkara-perkara yang telah diajukan kepada pihak kami itu akan akan diambil catatan dan tindakan sekiranya ia dirasakan bersesuaian dan memberi impak positif kepada Pulau Pangkor,” ujar beliau dalam sesi townhall tersebut.

Terdahulu, selain sesi townhall berkenaan, YB Setiausaha Kerajaan Negeri turut menghadiri Mesyuarat Penyelarasan Pembangunan Infrastruktur Pulau Pangkor, Lawatan Tapak dan Taklimat Rancangan Pembangunan selain Mesyuarat Keselamatan Pulau Bebas Cukai Pulau Pangkor.

Turut hadir YBrs Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan), Tuan Haji Muaz Bin Haji Zawawi; Pegawai Daerah Manjung, Dato’ Mohamad Fariz Bin Mohamad Hanip dan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Manjung (MPM), Yang Dipertua MPM, Tuan Syamsul Hazeman Bin Md Salleh.

Beliau berkata, pihaknya juga berharap kerjasama daripada penduduk Pulau Pangkor khususnya dalam aspek kebersihan dan keindahan Pulau Pangkor dapat diberikan penumpuan bagi memastikan ia berada pada tahap terbaik. “Kita mahu kedua-dua aspek berkenaan dititikberatkan kerana ia merupakan antara indikasi penting untuk menarik kedatangan lebih ramai pelancong dari dalam dan luar negara. Oleh yang demikian, kerjasama daripada penduduk setempat amat diperlukan dalam memastikan kedua-kedua perkara ini berada pada tahap terbaik,” katanya.

Dalam perkembangan berkaitan, YB Setiausaha Kerajaan Negeri berkata, sesi townhall itu akan diadakan dari semasa ke semasa untuk memastikan pelbagai perkara berbangkit dapat diatasi dan diselesaikan dengan lebih efisien.

Sesi Townhall Bertujuan Dapatkan Pandangan Masyarakat Pulau Pangkor

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman ketika menyampaikan ucapan dalam sesi townhall bersama penduduk Pulau Pangkor.
Sesi Townhall Bertujuan Dapatkan Pandangan Masyarakat Pulau Pangkor Yang Dipertua Majlis Perbandaran Manjung, Tuan Syamsul Hazeman Bin Md Salleh ketika menerangkan kepada pihak terlibat berkaitan kerja-kerja menaiktaraf Jeti Pangkor.
Sesi Townhall Bertujuan Dapatkan Pandangan Masyarakat Pulau Pangkor YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Tuan Haji Zainal Azman Bin Abu Seman ketika sesi Lawatan Tapak dan Taklimat Rancangan Pembangunan di sekitar Pulau Pangkor.
Sesi Townhall Bertujuan Dapatkan Pandangan Masyarakat Pulau Pangkor Antara penduduk Pulau Pangkor yang menghadiri sesi townhall tersebut.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive