Kejohanan Golf Pegawai Muda Perkhidmatan Awam Piala KPPA : 22 Ogos 2015

Piala KPPA
YBhg Tan Sri Mohamad Zabidi bin Zainal dan YB Dato' Seri Abdul Puhat Mat Nayan bergambar bersama peserta yang mengambil bahagian

IPOH, 22 OGOS 2015 - Kejohanan Golf Pegawai Muda Perkhidmatan Awam Piala Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA) yang julung-julung kali diadakan berjaya menarik minat lebih 100 penyertaan dari 27 pasukan bagi merebut piala yang dipertandingkan.

Kejohanan golf yang disertai pegawai-pegawai kanan dan pegawai-pegawai muda perkhidmatan awam dari pelbagai kementerian, jabatan dan agensi seluruh Negeri Perak ini turut dimeriahkan lagi dengan kehadiran YBhg. Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Mohamad Zabidi bin Zainal dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan.

En. Adila Sabri bin Muhamad dari Unit Pemulihan Pasca Banjir, Jabatan Perdana Menteri (JPM) dinobatkan selaku johan pada edisi pertama Kejohanan Golf Pegawai Muda Perkhidmatan Awam Piala Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam ( KPPA ) ini diikuti En Mohammad Nor Fuad dari Majlis Bandaraya Ipoh ( MBI ) ditempat kedua, dan ASP Ahmad Auzani bin Mohd Alani di tempat ketiga.

Johan menerima wang tunai bernilai RM 300, Piala Pusingan KPPA dan piala iringan manakala pemenang tempat kedua dan ketiga masing-masing menerima RM 250. Hadiah kepada pemenang disampaikan sendiri oleh YBhg. Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Mohamad Zabidi bin Zainal di Meru Valley Golf & Country Club, Perak.

Kejohanan Golf Pegawai Muda Perkhidmatan Awam Piala Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam (KPPA) merupakan anjuran Koperasi Profesional Putrajaya (KOPROJAYA) Berhad bersama Pejabat Setiausaha Kerajaan (SUK) Negeri Perak.

Program ini diadakan bertujuan untuk memberi ruang interaksi kepada pegawai-pegawai muda bersama-sama kepimpinan tertinggi perkhidmatan awam dalam suasana yang lebih santai. Ia juga menyediakan platform kepada pegawai-pegawai muda untuk meluaskan jaringan perhubungan antara satu sama lain merentasi skim perkhidmatan, gred dan latar belakang dalam perkhidmatan awam yang berbeza.

 

Piala KPPA

YB Dato' Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan menyampaikan hadiah kepada YBhg Tan Sri Mohamad Zabidi bin Zainal yang menduduki tempat kesembilan keseluruhan.

Piala KPPA

YBhg. Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Mohamad Zabidi bin Zainal ketika membuat pukulan

Piala KPPA

Exco Kerajaan Negeri, YB Dato' Shahrul Zaman Yahya turut serta dalam Kejohanan Golf Pegawai Muda Perkhidmatan Awam Piala KPPA

Sumber: Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive