SUK Perak Johan Liga PBI : 1 September 2015


Liga PBI
Pemain SUK Perak, meraikan kejayaan menjulang Piala Liga PBI.

IPOH, 1 SEPTEMBER 2015 - Pasukan Bola Sepak Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak telah dinobatkan selaku johan Liga Persatuan Bola Sepak Ipoh (PBI) setelah menewaskan pasukan Carsem Crew FC, 5-2 pada perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Perak.

Selaku johan, SUK Perak menerima Piala Pusingan, Piala Iringan dan wang tunai berjumlah RM 4,000 yang disampaikan sendiri oleh YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan.

Kemenangan ini lebih bermakna apabila Pemain SUK Perak, Mohd Faizul Azuan dinobatkan selaku pemain terbaik pada perlawanan akhir tersebut.

Kemenangan ini sekaligus melayakkan Pasukan Bola Sepak SUK Perak untuk beraksi secara automatik di Liga Perdana Ipoh pada tahun hadapan.

Pada perlawanan Akhir tersebut, SUK Perak mendahului Carsem Crew FC, 3-1 pada separuh masa pertama hasil jaringan Mohd Faizul Azuan pada minit ke-11, ke- 24, dan Syahiran Jasni pada minit ke-17 manakala Carsem Crew FC memperolehi jaringan melalui Raja Nor Asyraf pada minit ke- 31.

Terdesak mencari gol bagi menyamakan kedudukan, Carsem Crew FC menggandakan asakan di separuh masa kedua, namun usaha mereka sedikit terencat apabila seorang pemain mereka dibuang padang setelah mendapat kad kuning kedua apabila mengasari pemain SUK Perak. Kesempatan ini diambil pemain SUK Perak yang menambah lagi 2 jaringan melalui Mohd Fairuz pada minit ke-65 dan Syamsul Anwar minit ke-69. Gol kedua Carsem Crew FC pula dijaringkan Muhammad Hafiz pada minit ke-66.

Turut hadir menyaksikan perlawan akhir tersebut, Yang Dipertua (YDP) Persatuan Bola Sepak Ipoh, Datuk Azhar bin Ahmad.

Jurulatih Pasukan SUK Perak, En Addy bin Ahmad berkata, beliau berpuas hati dengan komitmen dan semangat yang ditunjukkan oleh setiap pemain. Beliau juga turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada YB SUK yang begitu banyak memberi sokongan selain daripada pihak pengurusan yang sentiasa bekerjasama dalam membantu kejayaan pasukan.

“Terima kasih kepada pemain yang telah memberi sokongan dan komitmen yang begitu baik bagi membantu menjayakan pasukan hingga berjaya ke tahap ini. Walaupun baru pertama kali menyertainya, komitmen dan disiplin yang dipamerkan telah membantu Pasukan Bola Sepak SUK Perak dinobatkan selaku johan liga PBI.

Pasukan juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan kerana atas sokongan kuat dan saranan beliau lah, Pasukan Bola Sepak SUK Perak ditubuhkan bagi menyertai liga PBI tahun 2015 sehingga beroleh kejayaan.” kata jurulatih Pasukan SUK Perak.

En Addy bin Ahmad berkata , sasaran Pasukan SUK seterusnya adalah mendapatkan tempat terbaik pada Sukan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) 2015 setelah Pasukan Bola Sepak SUK Perak sebelum ini sekadar berpuas hati apabila terkandas di peringkat kumpulan. 

Pasukan Bola Sepak SUK Perak diundi berada di Kumpulan B bersama-sama pasukan Majlis Daerah Kampar, Majlis Daerah Pengkalan Hulu dan Majlis Daerah Tapah pada Sukan PBT 2015 yang akan diadakan Oktober tahun ini.

Liga PBI

YB Dato' Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan menyampaikan Piala Pusingan Liga PBI kepada ketua pasukan SUK Perak.

Liga PBI

YB Dato' Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan mengalungkan pingat kepada pemain-pemain SUK Perak.

Liga PBI

YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan memberi ucapan tahniah kepada pemain SUK Perak yang dinobatkan selaku johan.

Liga PBI

Pemain SUK Perak bergambar sebelum perlawanan akhir Liga Persatuan Bola Sepak Ipoh.

Liga PBI

Mohd Faizul Azuan dipilih sebagai pemain terbaik perlawanan akhir Liga Persatuan Bola Sepak Ipoh.

Sumber: Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive