Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016 : 15 Jun 2016

Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016
YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr Zambry Bin Abd Kadir menyerahkan bungkusan juadah raya kepada wakil-wakil anggota keselamatan di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan.

IPOH, 15 JUN 2016 - YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry bin Abd Kadir telah menyempurnakan Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan yang berlangsung di Dewan Bankuet, Bangunan Perak Darul Ridzuan.

Kerajaan Negeri Perak akan mengagihkan sejumlah 18,096 kotak juadah raya kepada 27 pasukan keselamatan di Negeri Perak termasuk, Polis Di Raja Malaysia (PDRM) – 2,000 kotak; Pasukan Gerakan Am (PGA) – 926 kotak; Pasukan Polis Marin (PGM) – 110 kotak; Markas 2 Briged – 5,150 kotak; Tentera Udara Di Raja Malaysia (TUDM) – 106 kotak; Tentera Laut Di Raja Malaysia (TLDM) – 1,097 kotak; Unit Pencegahan Penyeludupan (UPP) – 50 kotak; Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) – 350 kotak; Jabatan Bomba dan Penyelamat – 1,150 kotak; Jabatan Kesihatan – 4,980 kotak; Jabatan Imigresen – 148 kotak; Jabatan Kastam Di Raja – 300 kotak; Jabatan Penjara Taiping – 180 kotak; Kem Tahanan Taiping / Pusat Koreksional Kamunting – 103 kotak; Jabatan Penjara Tapah – 320 kotak; Jabatan Penjara Batu Gajah – 256 kotak; Jabatan Pertahanan Awam – 500 kotak dan RELA sebanyak 370 kotak.

Proses pembungkusan melibatkan seramai 1,050 orang daripada pasukan keselamatan termasuk BAIDURI, PUSPANITA, MAKSAK dan KESEDAR. Selain itu, program ini turut mendapat sokongan dan kerjasama daripada beberapa badan lain seperti Lembaga Kebajikan Perempuan Islam Malaysia, BAKAT, PERKEP, Pandu Puteri Negeri Perak, Pergerakan Puteri Islam Negeri Perak dan Srikandi Persatuan Veteran ATM (PVATM).

Bahan-bahan yang dibekalkan di dalam kotak juadah raya adalah rendang tok, serunding, kuah kacang, beras dan kopi.

Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016

Ketua-ketua jabatan dan tetamu yang hadir ke Majlis Penyerahan Juadah Raya berdiri menyanyikan lagu Negaraku sebelum majlis penyerahan bermula.

Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016

Antara dif-dif kehormat yang hadir bagi meriahkan lagi Majlis Penyerahan Juadah Raya kepada Pasukan Keselamatan.

Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016

Anggota keselamatan yang hadir tidak melepaskan peluang bergambar beramai-ramai bersama YAB Menteri Besar Perak selepas selesai majlis.
Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016 Kakitangan Jabatan Kesihatan Negeri turut hadir dan terlibat sama proses pembungkusan juadah raya di Dewan Bankuet, SUK Perak.
Majlis Penyerahan Juadah Raya Kepada Pasukan Keselamatan Sumbangan Kerajaan Negeri Perak Dan Baiduri Sempena Aidilfitri 2016 YAB Menteri Besar Perak, Dato' Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir melihat bungkusan juadah raya yang diserahkan kepada anggota Pasukan Gerakan Am (PGA).

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 06 Mei 2021, 10:11:39.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive