Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak 2016 : 20 Julai 2016

Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri  Perak 2016
YAB Dato' Seri DiRaja Dr Zambry bin Abd Kadir mencuba yong tau foo yang disediakan Pejabat YAB Menteri Besar Perak.

IPOH, 20 JULAI 2016 - Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Tahun 2016 yang diadakan di Dewan Bankuet SUK Perak, disambut meriah dengan kehadiran hampir 1,000 orang tetamu terdiri daripada kakitangan awam Negeri Perak.

Majlis dimeriahkan lagi dengan kehadiran YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir dan isteri, YABhg. Datin Seri DiRaja Saripah yang turut meluangkan masa hadir ke majlis jamuan hari raya tersebut.

Hadir sama ke majlis tersebut YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat bin Mat Nayan dan isteri, YBhg. Datin Seri Nor Hasmah binti Mohamad, YBhg. Penasihat Undang- Undang Negeri, Dato’ Rohana binti Abd. Malek, YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato’ Haji Mohd Gazali bin Jalal, dan barisan EXCO kerajaan negeri.

Terdapat berbagai-bagai jenis juadah makan untuk tetamu yang hadir ke Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak kali ini seperti roti jala, lemang, ketupat rendang ayam, martabak ayam, putu mayam, lontong, mee rebus, laksa pangkor,  kuey teow goreng, ais krim, ais kacang, cendol, rojak buah-buahan dan kambing golek.

Kesemua makanan ini disediakan oleh bahagian yang terdapat di Bangunan SUK Perak termasuk Perbadanan Perpustakaan Negeri Perak, Perbadanan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI), dan Muzium Negeri Perak.

Turut diadakan pada majlis jamuan kali ini, Pertandingan Gerai Tercantik dan Pertandingan Karaoke Lagu-lagu Hari Raya. Bagi pertandingan gerai tercantik, Bahagian Kewangan dinobatkan sebagai pemenang dengan hiasan kreatif yang ditampilkan, diikuti tempat kedua dari Pejabat YAB Menteri Besar Perak dan gerai dari Bahagian Khidmat Pengurusan dipilih selaku pemenang bagi tempat ketiga.

Bagi Pertandingan Persembahan Karaoke pula, Nur Azizah Binti Saadan dari Unit Perancang Ekonomi yang mendendangkan lagu Selamat Hari Raya dipilih selaku johan pertandingan menewaskan tujuh peserta lain yang mengambil bahagian. Lili Farina Binti Mohd Resat dari Bahagian Pengurusan Maklumat dipilih selaku naib johan manakala Noor Diana Binti Mohamed Amin dari Bahagian Perumahan Awam dipilih selaku pemenang tempat ketiga.

Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri  Perak 2016

YAB Menteri Besar Perak dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri bergambar di gerai Pejabat Kewangan Negeri yang tampil dengan hiasan kemas, ringkas dan kreatif.

Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri  Perak 2016

YAB Menteri Besar bersama isteri mencuba permainan congkak ketika lawatan beliau ke gerai Muzium Negeri Perak.

Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri  Perak 2016

YAB Menteri Besar Perak dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri mencuba makanan yang disediakan ketika lawatan beliau ke gerai-gerai.
Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri  Perak 2016 Kesemua peserta akhir Pertandingan Karaoke Lagu-Lagu Raya tidak melepas peluang bergambar bersama YAB Menteri Besar Perak selepas sesi penyampaian hadiah.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 26 November 2020, 18:25:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
Aduan Rakyat
Sebarang aduan di Negeri Perak hendaklah menerusi saluran yang disediakan disini

Pihak kami akan menjawab semua kiriman dalam tempoh 5 hari bekerja. Terima kasih.

Klik Disini: e-Aduan Perak
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive