Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab : 15 Mac 2017

Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab : 15 Mac 2017 width=

Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Perumahan Hartanah Perak, Mohammed Nasser Abdul Razak menyerahkan kunci rumah kepada En Zainal Bin Mat.

PARIT BUNTAR, 15 MAC 2017 - Seramai 10 orang pemohon telah menerima kunci bagi menduduki rumah Program Perumahan Rakyat (PPR) Amanjaya Parit Haji Wahab pada satu Majlis Penyerahan Kunci Rumah PPR Amanjaya Parit Haji Wahab yang disempurnakan Pegawai Daerah Kerian, Mohd Sabli Bakri.

Turut hadir pada majlis penyerahan kunci rumah tersebut, Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Perumahan Hartanah Perak (LPHP), Mohammed Nasser Abdul Razak.

Beliau yang ditemui semasa sidang media berkata, mereka yang menerima kunci ini merupakan individu yang telah berjaya melunaskan sebahagian besar harga seunit rumah bernilai RM 42,000 melalui caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) manakala baki bagi 90 pemohon yang layak pula masih menunggu kelulusan pinjaman perumahan daripada pihak bank.

Pelaksanaan PPR Amanjaya Parit Haji Wahab, di sini dibina atas tanah seluas 11.87 ekar dan terbahagi kepada dua bahagian iaitu Lot 3241 dan Lot 3242. Sebanyak 73 buah rumah dibina bagi PPR Amanjaya I dan 27 unit rumah PPR Amanjaya II, Parit Haji Wahab yang terdiri dari rumah teres satu tingkat dengan saiz keluasan keseluruhan 1,300 kaki persegi.

Keluasan binaan bagi setiap unit rumah yang mempunyai keluasan binaan 850 kaki persegi merangkumi ruang tamu, ruang makan, dapur, tiga bilik tidur dan dua tandas. Program Perumahan yang dibangunkan oleh kerajaan negeri yang bertujuan untuk penyediaan kemudahan perumahan kepada golongan berpendapatan rendah khususnya golongan muda yang tidak mampu memiliki rumah yang dijual oleh pemaju swasta. Tidak ketinggalan juga kerajaan negeri turut menghargai jasa dan pengorbanan Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dengan menawarkan 10 unit rumah kepada persatuan ATM.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif LPHP Encik Mohammed Nasser Abdul Razak, beliau menegaskan LPHP akan membina 1,200 unit rumah Amanjaya tahun ini dan tahun depan di setiap daerah Negeri Perak. 

Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab

Pegawai Daerah Kerian, Mohd Sabli Bakri menyempurnakan Majlis Penyerahan Kunci Rumah PPR Amanjaya Parit Haji Wahab.

Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab

Salah seorang pemohon yang layak mendaftar di meja urusetia sebelum majlis penyerahan kunci rumah berlangsung.

Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab

Pemohon yang telah menerima kunci rumah PPR Amanjaya Parit Haji Wahab memasuki dan melihat rumah baru mereka bersama keluarga.

Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab

PPR Amanjaya I dan PPR Amanjaya II, Parit Haji Wahab yang terdiri daripada rumah teres satu tingkat dengan saiz keluasan keseluruhan 1,300 kaki persegi.

Majlis Penyerahan Kunci PPR Amanjaya Parit Haji Wahab

Kemudahan taman permainan untuk kanak-kanak turut disediakan pihak LPHP di PPR Amanjaya Parit Haji Wahab.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Khamis 24 Jun 2021, 11:12:53.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive