DYMM Sultan Perak Rasmi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Perak : 20 April 2017

DYMM Sultan Perak Rasmi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Perak

DYMM Sultan Perak melafazkan Lafaz Perasmian SMK Kampong Perak.

BATU KURAU, 20 APRIL 2017 - DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan berangkat mencemar duli bagi merasmikan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kampong Perak. Turut berangkat DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim; DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa; DYAM Raja DiHilir Perak, Raja Iskandar Dzulkarnain Sultan Idris Shah serta DYAM Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah.

Hadir sama YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr Zambry Abd Bin Kadir serta isteri YABhg. Datin Seri Saripah Binti Zulkifli, YB Menteri Pendidikan Dato’ Seri Mahdzir Bin Khalid serta YB Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan yang juga Anggota Parlimen Larut Dato’ Hamzah Bin Zainudin dan YB Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan.

SMK Kampong Perak, yang bernilai RM36 juta ini dimulakan pembinaannya pada 20 Januari 2011 di atas tapak seluas 10.6 hektar dan siap sepenuhnya pada 23 Ogos 2013. Sekolah yang mula beroperasi pada 1 Oktober 2013 ini mempunyai 537 orang pelajar, 49 orang guru dan dibantu 6 orang staf sokongan.

YB Menteri Pendidikan Dato’ Seri Mahdzir Bin Khalid dalam ucapan beliau sempena majlis perasmian sekolah tersebut berkata, kerjasama dalam kalangan warga pendidik khasnya di sekolah amat penting dalam usaha melahirkan insan cemerlang dalam akademik serta terbilang daripada segi sahsiah dan peribadi.

"Kini peranan dan tanggungjawab pendidik semakin mencabar. Para pendidik perlu menggunakan sepenuh komitmen dalam memikul tanggungjawab yang berterusan untuk meningkatkan kecemerlangan pendidikan anak didiknya,” kata YB Menteri Pendidikan Dato’ Seri Mahdzir Bin Khalid.

Menurut beliau lagi, para pendidik yang merupakan sebagai penggerak perlu mentransformasikan kaedah pengajaran dan sentiasa mengikut perkembangan pendidikan terkini dalam menjayakan perpaduan dan hasrat negara untuk merealisasikan Gagasan 1 Malaysia.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Perak

Keberangkatan tiba, DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah dan DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim sempena Majlis Perasmian SMK Kampong Perak, Batu Kurau.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Perak

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mencemar duli menandatangani plak sebagai gimik perasmian SMK Kampong Perak, Batu Kurau.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Perak

DYMM Sultan Nazrin Muizzuddin Shah, mencemar duli melihat salah satu pameran robotik daripada pelajar SMK Kampong Perak.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Perak

DYMM Paduka Seri Sultan Perak dan DYMM Raja Permaisuri Perak mencemar duli melihat pameran yang turut diadakan di majlis tersebut..

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive