DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017 : 4 Mei 2017

DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017

DYMM Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah mencemar duli merasmikan Majlis Sambutan Hari Anggota Bomba Sedunia 2017.

IPOH, 4 MEI 2017 - DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan mencemar duli bagi merasmikan Sambutan Hari Anggota Bomba Sedunia 2017 yang disambut di perkarangan Dewan Bandaran Ipoh.

Keberangkatan tiba baginda diiringi DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim, DYTM Raja Muda Perak, Raja Jaafar Raja Muda Musa dan DYTM Raja Puan Besar Perak, Raja Nor Mahani Raja Shahar Shah, DYAM Raja Dihilir Perak, Raja Iskandar Dzurkarnain Sultan Idris A’fifullah Shah dan DYAM Raja Puan Muda Perak, Tunku Soraya Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Hadir sama dalam majlis ini, YAB Menteri Besar Perak, Dato’ Seri DiRaja Dr. Zambry Bin Abd Kadir, YB Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Tan Sri Noh Bin Haji Omar, YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan dan Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Datuk Wira Hj. Wan Mohd. Nor Bin Hj. Ibrahim.

Bertemakan ‘Bomba Tonggak Penyelamat Negara’ acara kali ini dimulakan dengan pemeriksaan kawalan kehormat oleh DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah sebelum diteruskan dengan perarakan perbarisan seramai 2,100 peserta melibatkan 27 kontinjen antaranya Pasukan HAZMAT dan CBRne, Pasukan Penyelamat Bangunan Tinggi, Bahagian Udara Bomba, Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA), Unit Pengesan (K9), Pasukan Penyelamat Kemalangan Jalan Raya (RTA) , Kelab 3K, Pasukan Bomba Tentera, Bomba Pelabuhan dan Bomba Lapangan Terbang.

Selain perbarisan kontinjen turut diadakan juga perbarisan aset milik pasukan Bomba dan Penyelamat Malaysia melibatkan 90 buah kenderaan termasuk dua unit Form Tender dan satu unit Aerial Ladder Platform Turn Table (ALPT) jenis Scania yang merupakan aset terbaharu sebelum diakhiri dengan lintas hormat dua pesawat udara bomba jenis Agusta Westland AW139 dan satu pesawat MI17.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017

DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah ketika Kawalan Kehormatan dari Pasukan Bomba dan Penyelamat Malaysia.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017

Persembahan khas kebombaan dari pasukan STORM di Maljis Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017

Lintas homat pesawat udara Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia sempena Majlis Sambutan Hari Anggota Bomba Sedunia 2017 di Dewan Bandaran Ipoh.

DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017

DYMM Raja Permaisuri Perak, Tuanku Zara Salim mencemar duli beramah mesra dan bersalaman kanak-kanak cilik yang memakai pakaian seragam bomba sempena Majlis Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017.
DYMM Sultan Perak Rasmi Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017 DYMM Paduka Seri Sultan Perak dan DYMM Raja Permaisuri Perak bersama-sama dif-dif kehormat berkenan mencemar duli bergambar selepas berakhir Majlis Sambutan Hari Bomba Sedunia 2017.

Sumber : Korporat, SUK Perak.

Hakmilik © 2020 Kerajaan Negeri Perak. Kemaskini Terakhir : Isnin 02 Ogos 2021, 12:07:20.
Paparan Terbaik: 1600 x 900 Piksel melalui Mozilla Firefox dengan resolusi SUSUN ATUR RESPONSIF.
Senarai Direktori
Sistem Direktori Kakitangan Pejabat SUK Perak
Klik Sistem Direktori Kakitangan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk maklumat pengguna. Sistem ini disediakan di dalam versi BAHASA MELAYU SAHAJA. Untuk makluman sistem ini dapat dilayari melalui versi mozilla 8 dan IE8 ke atas sahaja. KLIK DiSINI >>
 
Direktori Umum
stars Direktori 2020 Pejabat-Pejabat Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan
stars Senarai Ketua-Ketua Jabatan Negeri / Pejabat Daerah dan Tanah / Pihak Berkuasa Tempatan Negeri Perak

 

 

Galeri Arkib

Berikut adalah himpunan-himpunan Arkib :

arkib Arkib Berita arkib Arkib Dasar/Polisi

 

Statistik / Perangkaan

Senarai di bawah adalah Laporan Bilangan Transaksi Online yang digunakan oleh pengguna portal. Juga dilampirkan Pencapaian Piagam Pelanggan bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak untuk rujukan.

transaksi online Laporan Bilangan Transaksi Perkhidmatan Online
ppp Pencapaian Piagam Pelanggan
ppp Laporan Kajian Kepuasan Pelanggan
ppp Kajian Kepuasan Pekerja
QR Code
qrms

https://www.perak.gov.my

Pautan Agensi

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan)

YBrs. Puan Nor Sham Binti RahmanJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) disandang oleh YBrs. Puan Nor Sham Binti Rahman. Beliau berkelulusan L.L.B. (HONS) (UIA) dan D.P.A. (INTAN). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 15 September 1997 sebagai Penolong Pengarah, Unit Pengurusan Dan Profesional, Bahagian Perkhidmatan, Jabatan Perkhidmatan Awam.

Beliau juga pernah berkhidmat di Bahagian Perumahan Awam sebagai Ketua Penolong Setiausaha; Setiausaha Bahagian, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pentadbiran Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pengurusan) ialah sebagai Pegawai Daerah Muallim. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Setiausaha Kerajaan Negeri Perak

ss suaidiJawatan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak disandang oleh YB Dato’ Ahmad Suaidi bin Abdul Rahim. Dilahirkan pada 11 Mac 1970 di Pantai Remis, Perak, beliau telah memulakan kerjayanya sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 15 Januari 1996 dan pernah berkhidmat sebagai Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) Negeri Selangor; Pengarah Pejabat Tanah dan Galian Negeri Selangor dan Pegawai Daerah di Hulu Selangor dan Gombak.

Beliau juga berkelulusan Ijazah Sarjana Informasi Global dan Telekomunikasi dari Universiti Waseda, Jepun dan Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Bioteknologi dari Universiti Putra Malaysia (UPM). Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Setiausaha Kerajaan Negeri Perak ialah sebagai Datuk Bandar Ipoh. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan)

TIMBALAN UPENJawatan Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) disandang oleh YBrs. Puan Halizah binti Sipun. Beliau berkelulusan B.E (Hons) – Fakulti Ekonomi dan Pengkhususan Bidang Analisis Ekonomi (UKM), Diploma Pengurusan Awam (INTAN) dan Sarjana Sains (Pentadbiran dan Pembangunan Tanah) (UTM). Beliau memulakan perkhidmatan dalam kerajaan pada 26 Mac 1996 sebagai Penolong Setiausaha di Unit Ekonometrik, Bahagian Analisa Ekonomi dan Antarabangsa, Kementerian Kewangan Malaysia. Beliau juga pernah berkhidmat dibeberapa jabatan seperti SUB Bahagian Khidmat Pengurusan Pejabat SUK, Timbalan Setiausaha Bahagian Cawangan Pengurusan Projek dan Peyelarasan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jawatan terakhir beliau sebelum dilantik ke Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (Pembangunan) ialah sebagai Pegawai Daerah dan Tanah Kinta. Emel : Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya..

Agency Links

People's Complaints

Any complaint in the State of Perak must be through the channel provided here

We will reply all post within 5 working days. Thank you.

Click Here: e-Aduan Perak

Directory List
Perak SUK Office Staff Directory System
Klik Perak State Secretary's Office Staff Directory System for user information. The system is available in version ENGLISH ONLY. For information this system can be browsed through mozilla 8 and IE8 versions and above only. CLICK HERE >>
 
General Directory
stars 2020 Directory of Perak Darul Ridzuan State Government Offices
stars List of Heads of State Departments / District and Land Offices / Perak Local Authorities

 

Statistics / Analysis

The list below is the Online Transaction Number Report used by portal users. Also attached is the Client Charter Achievement for the Perak State Secretary's Office for reference.

transaksi online Online Service Transaction Number Report
ppp Client Charter Achievement
ppp Customer Satisfaction Survey Report
ppp Employee Satisfaction Survey
Archive Gallery

Here are the archive collections :

arkib News Archive arkib Policy Archive